Aljaž Bedene se bo v prvem krogu teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu pomeril z Britancem Cameronom Norriejem, druga preostala slovenska predstavnica v glavnem žrebu posameznikov Mariborčanka Polona Hercog pa bo igrala z Belgijko Alison Van Uytvanck. 27-letnico v primeru zmage v drugem krogu čaka branilka naslova Garbine Muguruza iz Španije.

Čaka jo zahtevna nasprotnica

Štiriindvajsetletna Van Uytvanckova je visoka 1,79 metra, trenutno je 46. igralka svetovne lestvice WTA in je doslej osvojila dva turnirja WTA. Letos je zmagala v Budimpešti, ko je v finalu ugnala prvo nosilko, Slovakinjo Dominiko Čibulkovo, lani pa v Quebecu. Na turnirjih za veliki slam je bila najvišje doslej leta 2015, ko je izpadla v četrtfinalu v Parizu.

Najboljša slovenska teniška igralka Hercog je na turnirju WTA v Aucklandu 2. januarja v prvem krogu za uspešen začetek letošnje sezone premagala prav Van Uytvanckovo, izid je bil 6:4 in 7:5. Konec letošnjega maja pa je Van Uytvanckova s Hercogovo izpadla v 1. krogu dvojic na odprtem prvenstvu Francije v Parizu.

Bedene višje na lestvici

Dvaindvajsetletni Norrie je član britanske reprezentance v Davisovem pokalu in je trenutno na 79. mestu drugi britanski igralec na svetovni lestvici, za Kylejem Edmundom. Rojen je bil v Južnoafriški republiki, od tretjega leta je živel na Novi Zelandiji, od leta 2013 pa igra za Veliko Britanijo. Za to državo je nekaj časa nastopal tudi Bedene. Norrie doslej še ni osvojil turnirja ATP.

STA