Končal se je mednarodni plavalni miting, na katerem je v seštevku treh rezultatov pričakovano zmagala mlada domača plavalka Katja Fain

V Mariboru se je končal mednarodni plavalni miting, na katerem je v seštevku treh rezultatov pričakovano zmagala mlada domača plavalka Katja Fain. Ta je v nedeljo slavila še na 100 in 400 m prosto.

Predvsem na 100 m prosto se je obetal izjemen obračun slovenskih reprezentantk iz Glasgowa, saj so zjutraj ob Fainovi nastopile še štafetne kolegica Neža Klančar iz Olimpije, Janja Šegel iz Fužinarja in Tjaša Pintar iz Radovljice.

V finalu sta nato nastopili le Fainova in Pintarjeva

Prva je tekmo s 55,39 sicer dobila, a se je morala zelo potruditi, saj je Pintarjeva s 55,61 dosegla nov osebni rekord. Na 400 m prosto je Fainova imela edino resnejšo tekmico v mladi Korošici Daši Tušek. V ženski konkurenci je Šeglova po pričakovanjih zmagala na 50 m hrbtno, Tina Čelik pa na 100 m prsno.

V moški konkurenci je Martin Bau, ki je v soboto dosegel normo za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto v Budimpešti, z zelo dobrim izidom 3:52,13 zmagal na 400 m prosto ter na koncu zmagal tudi na 1500 m prosto. Primož Šenica Pavletič je bil po pričakovanjih najhitrejši na 200 m hrbtno.

STA