Tim Gajser je bil najhitrejši v prvi vožnji velike nagrade Latvije za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MXGP. Druga vožnja bo na sporedu ob 15. uri.

Gajser je uvodni del opravil na čelu, a ga je kmalu nato prehitel Nizozemec Glenn Coldenhoff. Ta si privozil 1,5 sekunde prednosti. Ostali so bili že po nekaj krogih več kot pet sekund za vodilnima, po sedmih že več kot sedem. Nato je na čelo znova prišel Gajser in si po desetih krogih priboril že 2,7 sekunde prednosti.

Vodilni Herlings šele četrti

Dva kroga pozneje je Coldenhoff zaostajal že več kot pet sekund. Gajser je na koncu lahko tudi nekoliko popustil, po 17 krogih je v cilj 1,9 sekunde za njim prišel Coldenhoff, tretji je bil Francoz Romain Febvre (+4,8), četrti pa Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM, +5,9), ki pred Gajserjem vodi v prvenstvu.

Gajser z zmago proti tretjemu naslovu prvaka

Z današnjo VN Latvije se po petih mesecih premora zaradi pandemije novega koronavirusa nadaljuje SP v motokrosu, kjer Gajser lovi svoj tretji naslov. V letošnji sezoni so odpeljali le marčevski preizkušnji v Matterley Basinu in Valkenswaardu. Na obeh je 23-letni Gajser osvojil drugo mesto, zaostal je le za Herlingsom, ki je imel pred nastopom v Kegumsu v SP devet točk prednosti.

STA