Šport

Zahović prepričan da je Kek zadetek v polno

Uredništvo , 28.11.18 ob 15:13

Zahović prepričan, da je slovenska nogometna reprezentanca z novim selektorjem zadela v polno.

Zlatko Zahović je mnenja, da je krovna zveza z izborom Matjaža Keka, kot selektorja, zadela v polno. Za Siol pa je dejal, da mora sedaj Slovenija umiriti konje in pomagati reprezentanci pri nadaljnjem delu, prav tako pa si želi, da bi v Ljubljani pričeli razmišljati slovensko. Zahović je prepričan, da je prihod Keka v slovensko reprezentanco velik korak za slovenski nogomet, prepričan je tudi, da bo sedaj sodelovanje lažje. Sam pravi tudi, da za neuspehe v preteklosti ni bil posamično kriv noben selektor, vendar nogometna zveza, kot institucija.

V intervjuju za Siol je dejal tudi, da Mariborčani ne skrivajo ljubezni do kluba, da tudi Kek velja za veliko violo in kakovostnega trenerja, ki se skupaj z Bojanom Prašnikarjem, Srečkom Katancem ter Darkom Milaničem, uvršča v skupino najboljših trenerjev na slovenski sceni. Medtem pa meni, da je Ante Šimundža za tak naziv še premlad ter potrebuje dodatno kilometrino.

Ljubljana mora razmišljati slovensko

Zahović je dejal tudi, da Kek stolčka v Rijeki ni izgubil, vendar je prepoznal, da se je zasitil ter kot velik človek to tudi prepoznal ter odšel. Sedaj se vrača kot selektor slovenske izbrane vrste, katera pa zaupa delo zgolj slovenskim strokovnjakom. “Tuji selektor na čelu slovenske reprezentance bi pomenil neumnost. Ne pozna okolja, tujca pa ne zanima nič drugega, razen financ in lastnega interesa,” je povedal za Siol.

Cilj slovenske izbrane vrste je vsekakor nastop na Euru 2020, pri čemer Zahović dodaja, da mora biti to cilj, ki pa mora najti stik z realnostjo. Pa vendar pravi, da če se cilj ne bo dosegel, ne bi smelo biti tragedije. Izpostavil je tudi, da mora Ljubljana pričeti razmišljati slovensko, saj lahko s tem slovenski nogomet pripeljejo tudi v Ljudski vrt, ki je in bo po prenovi vsekakor pripravljen na velik tekme.