V napovedniku novega velikega izziva je za uradno spletno stran NK Maribora spregovoril športni direktor Zlatko Zahović: “Že pred kvalifikacijami sem dejal, da je podoba ekipe presenetljiva, saj je to nova zgodba, s precej mladimi igralci. Ekipa napreduje, raste z velikimi koraki in smo seveda zadovoljni.”  Napredek je viden. Serija neporaženosti je zdaj že pri devetih tekmah. “Organizacija igre je na vrhunski ravni. Ekipa ima rep in glavo, rezultati to potrjujejo in želimo nadaljevati v tem slogu.”

Kako mislite, da se bo končala tekma NK Maribora in Hapoel Beer Sheve v Izraelu?

  • Z zmago Maribora (52%, 316 glasov)
  • Z remijem (35%, 216 glasov)
  • Z zmago Hapoel Beer Sheve (13%, 81 glasov)

Vseh glasov: 613

Loading ... Loading ...

Naslednji korak pomeni doslej največji izziv v letošnjem poletju. “Četrti krog Lige prvakov ima svoje zakonitosti. Kvalifikacije so zahtevne, ekipe izenačene, a smo tega vajeni. Pripravljeni smo na vse, kar nas čaka in storili bomo vse, da bi se razpletlo po željah.”

Nasprotnik je napadalno usmerjen

“Zelo kakovostnim, napadalno usmerjenim. Gre za ekipo, ki ima veliko kakovosti v napadu, a tudi pomanjkljivosti v fazi branjenja. To želimo izkoristiti.” Hapoel Beer-Sheva FC, dvakratni zaporedni državni prvak, ki ima nekaj odličnih posameznikov in je v prejšnji sezoni prezimil v Evropi (1/16 finala Lige Europa). A tudi klub, ki zaradi ozračja na stadionu sodi med najmanj gostoljubne v Izraelu.

“Nigerijec Nwakaeme na levem krilu je odličen igralec, ki rešuje zadeve 1 na 1. Rešuje z lahkoto in treba bo biti zelo pazljiv. Prav tako pri drugih igralcih, ampak pri opisu domačega moštva velja, da ima ob kvalitetah tudi pomanjkljivosti. Ob tem moramo vedeti, da nas čaka peklensko ozračje. Imajo fantastične navijače, ki glasno spodbujajo ekipo vseh 90 minut. Toda to so okoliščine, ki pomenijo uživanje. Ozračje je primerljivo z Ligo prvakov. Želimo biti del tega, saj to pomeni, da si uspešen. Bo težko, toda imamo svoje adute. Imamo tudi slog igre, ki jim ne ustreza. Čeprav bomo določenih fazah tekme trpeli, bomo tudi zelo nevarni v fazi napada.”

Pritisk na domačo ekipo bo velik

Trener Hapoela je označil tekmo v sredo kot najpomembnejšo v klubski zgodovini in s tem le še dodal pritisk na domačo ekipo. “S pritiskom se moramo soočati oboji. Kot oni smo tudi mi na pragu zgodovinskega dosežka. Želimo preskočiti zadnjo stopnico in ostajam pri mnenju, da so možnosti 50:50. Potrebovali bomo tudi kanček sreče, ni pa dvoma, da gremo ob pozitivnem razmišljanju v tekmo z energijo več,” je še za nkmaribor.com pojasnil Zahović.