Za njim je devet Dakarjev, z desetim postaja legenda Dakarja. Bo dve kolesi v prihodnosti zamenjal za štiri?

Mariborčan Simon Marčič se že praktično od zaključka devete Dakar preizkušnje pripravlja na svoj deseti Dakar. Seveda bo tudi tokrat na motorju. Njegov entuziazem pa so prepoznali tudi v avtomobilski industriji.

Foto: Denis Janežič

 

»Ko sem izvedel, da se bo Dacia s tovarniško ekipo udeležila Dakarja 2025, sem se še toliko bolj navdušil nad vozilom, ki sem ga prejel. Uradna dirkača Dacie bosta devetkratni svetovni prvak v reliju Sébastien Loeb in španska voznica relija Cristina Gutiérrez Herrero, ki se je Dakarja udeležila že šest krat. Posebno izdajo Dacie Duster so zame pripravili v Avtohiši Malgaj, ki jo vodi izjemen direktor, ki verjame v mojo zgodbo. Povabil sem ga na deseti Dakar in morda se skupaj navdušiva nad avtomobilsko preizkušnjo v prihodnosti.«

Kot so sporočili vodilni podjetja, Dacia in Dakar tvorita popolno zvezo. Gre za pravi laboratorij za preverjanje Dacia čvrstosti in izkaz naše zavezanosti v prid mobilnosti z majhnim ogljičnim odtisom. Zelo smo navdušeni nad zamislijo udeležbe na reliju Dakar z uporabo tehnologije sintetičnega goriva. Dacia bo z ekipo in dirkačema na najvišji ravni resen tekmec v reliju.”  Denis LE VOT, glavni izvršni direktor znamke Dacia.

Le Vot je poudaril, da so se projekta lotili zelo temeljito in da so se odločili nabrati najboljše partnerje, med katerimi je tudi Prodrive. Zaenkrat ne razmišljajo o drugih serijah, pač pa se koncentrirajo le na Dakar. Kako napreduje projekt, bodo sporočili čez nekaj mesecev.

Čez nekaj mesecev, natančneje decembra, se Simon odpravlja na novo Dakar preizkušnjo. Do takrat pa trenira na dveh kolesih, največ na cestnem in gorskem kolesu ter na motorju. Svoje znanje pa prenaša tudi na mlade in ostale motoristične navdušence, za katere načrtuje motoristične ture po Sloveniji in izven.

Z novim sodelovanjem z Avtohišo Malgaj pa se morda obeta zanj v prihodnosti nova zgodba.