Zimske priprave vijoličastih so se pričele prejšnji teden. Uvodne aktivnosti so opravljene, v nedeljo so nogometaši zasluženo počivali, danes pa se selijo v Moravske Toplice. Znova v tradicionalno bazo, s ponovitvijo lanskega scenarija.

Cilj je spomladi postati prvak

Zakaj bi spreminjali nekaj, kar je delovalo in se je izkazalo za uspešno. S strani strokovnega štaba ne bo večjih sprememb, to nam ustreza. Tega načina dela smo vajeni, potrjeno nam prinaša uspehe in tako bomo nadaljevali,” o začetnem delu vadbe pravi Blaž Vrhovec. “Cilj št. 1 je, da maja postanemo prvaki. To je bil prvi stavek ob ponovnem zboru in s tem ciljem v mislih smo začeli z delom. Vrnili smo se v dobrem razpoloženju in že ujeli delovni ritem.” Postavljanje temeljev za pomlad se je začelo v sredo v Ljudskem vrtu, pred tem pa so vsi igralci izpolnili program posamičnih aktivnosti.

Vrhovec med decembrskim oddihom odklopil nogomet, a je komaj čakal da se vrne

Vrhovec je bil v jesenskem delu med bolj obremenjenimi, a je sledila hitra vrnitev v običajne tirnice.
Prva 2 tedna po zadnji decembrski tekmi sem odklopil nogomet in vse, kar je povezano z njim. Potem so se začeli predvideni individualni treningi za ohranjanje fizične pripravljenosti, po novem letu pa priznam, da sem že začel pogrešati vse skupaj in sem komaj čakal, da se spet vidimo. Vse skupaj je trener s sodelavci dobro zastavil, celotna ekipa je bila telesno odlično pripravljena in ne dvomim, da bo podobno tudi v spomladanskem delu.”

Vijoličaste spomladi čaka 18 tekem

Z naslednjo fazo priprav se v tem tednu začenja tudi tekmovalni del. Prva nasprotnika bosta Gyirmot in Nafta. “Vedno je lepo, ko je po treningih čas tudi za tekme. Program je zanimiv, med tekmeci v pripravljalnem obdobju ne manjka kakovostnih ekip. Po imenih izstopa Zenit, to bo nekakšna generalka in pokazatelj, kje smo. Bodo pa zelo koristne tudi vse preostale preizkušnje. Najprej uvajalne v domačem okolju in potem vse v Turčiji. Vse z namenom, da bomo prišli do želene forme. Glede na pester jesenski del bo spomladi nekoliko drugače, z manj tekmami, bomo pa pripravljeni in osredotočeni na vsako izmed 18, ki bodo na sporedu. In verjamem, da bomo prvenstvo uspešno pripeljali do konca.”