Mariborčanka je v Lake Louisu, kjer se bo smuk začel ob 20.30, pred tremi leti dosegla svoji prvi zmagi v svetovnem pokalu.

Mariborčanka Ilka Štuhec, ki se po še eni poškodbi na tekme svetovnega pokala vrača v Lake Louisu, prizorišče, kjer je pred tremi leti dosegla svoji prvi zmagi v svetovnem pokalu. Pred nastopom pravi, da je pripravljena odlično.

V treh dneh dva smuka in superveleslalom

Na obeh uradnih treningih najboljša slovenska smučarka sicer ni bila v ospredju. Na prvem je dosegla 15., na drugem pa 13. čas. »Na progi sem se počutila precej bolje. Popravila sem večino stvari, ki sem jih morala, ampak je še vedno precej prostora za izboljšave,« je po četrtkovem zadnjem treningu dejala 29-letna smučarka. Za najhitrejšo Norvežanko Liejevo je zaostala za 1,04 sekunde.

Hitrost s treningov še na tekme

Štruhčeva je v novo sezono vstopila s spremenjeno ekipo, na tekme v Lake Louisu pa se je pripravljala v Copper Mountainu skupaj z drugimi najboljšimi smučarkami. Njen novi trener Stefan Abplanalp med drugim pravi, da je bil celoten sklop priprav, ki so ga opravili, vrhunski. O Štuhčevi pa, da ji na treningih gre odlično, kar mora prenesti še na tekme. V Lake Louisu bosta v treh dneh dva smuka in superveleslalom.