Potem ko so že sinoči s kvalifikacijami za ligo prvakov evropsko sezono začeli nogometaši Olimpije, bodo danes v Evropi aktivni tudi Mariborčani, Domžalčani in Velenjčani, ki jih čaka uvodni kvalifikacijski krog evropske lige.

Državne podprvake iz Maribora uvodoma čaka Partizani, petouvrščeni iz albanskega prvenstva, prva tekma pa bo ob 17.30 v Tirani.

“Pričakujem zahtevno tekmo, vendar z naše strani zelo dobro, odločno in kakovostno,” pred tekmo pravi trener Maribora Darko Milanič. Štajerce v primeru napredovanja – povratne tekme bodo prihodnji četrtek – čaka boljši iz dvoboja med ekipama Čihura Sačhere in Beitar Jeruzalem.

Tekmece bo treba umiriti

“Z razmerami smo se že seznanili, vroče bo, to smo vedeli. Prilagoditi se bomo morali tudi na igrišče, na drugačne žoge, a bodo pogoji za oboje enaki.Kar smo naredli doslej med pripravami, je prineslo samozavest. To je dobra popotnica, ampak zdaj nas čaka nova zgodba. Vedno je dobro izkoristiti ta trening, da spoznaš, kaj te čaka, potem imamo še nekaj časa za zadnje pogovore in osebno pripravo. Vemo, da o napredovanju odločata 2 tekmi, tukaj še ne bomo dobili končnega odgovora. Kot na vsakem gostovanju bo zelo pomembnih začetnih 20 minut, ko je treba umiriti tekmece, da lahko potem odpeljemo tekmo v tisto smer, ki si jo mi želimo. Se pa zavedamo, da bo preizkušnja zahtevna, saj je Partizani pod prejšnjim vodstvom in italijanskim trenerjem pridobil na disciplini,” je za klubsko spletno stran povedal Mitja Viler.