Iz Škotske v Maribor, iz Ibroxa v Ljudski vrt, od Rangersev do Gorice. Po hitri regeneraciji se vijoličasti že pripravljajo na naslednji izziv Prve lige Telekom Slovenija. Medtem, ko v glavah še vedno odzvanja poraz na evropskem prizorišču, pa je ta vikend v znamenju dvoboja z Gorico.

Četrtkovo izkušnjo smo pustili za seboj. Vemo, kaj nas je stalo boljšega rezultata in celotno dogajanje v Glasgowu je treba odmisliti. Prepričan sem, da se bo z vsakim dnem do povratnega obračuna optimizem pri nas stopnjeval in da bomo v četrtek šli na igrišče odločno, samozavestno. Zdaj pa smo se takoj usmerili najprej k nedeljski tekmi. Ne bomo dovolili, da bi bilo predolgo prisotno razočaranje. Takoj po tekmi, ko se zgodi poraz, nočem skrivati slabe volje. Potem pa prespiš, se pogovoriš, resetiraš in imaš pred seboj nov cilj. Tako funkcioniramo že nekaj let. Dobro funkcioniramo in verjamem, da bomo imeli dober odziv tudi tokrat,” pravi trener o preklopu k novemu izzivu.

Maribor pripravljen na Gorico

Pri napovedniku naslednje tekme izpostavlja pomen skupne in posamične priprave: “Čaka nas preizkušnja proti tekmecu, ki ima kontinuiteto dela, dobro se poznajo. Pričakujem Gorico, ki nam ne bo puščala veliko prostora. Z dovolj kompaktnosti, zagotovo se ne bodo pretirano odpirali. Mi pa moramo najti rešitve v ofenzivnem delu in hkrati biti dovolj previdni, da onemogočimo njihove poskuse. Ob ustreznem počitku in psihološki pripravi je potrebna aktivacija vsakega posameznika, ki bo v kadru, s skupnim ciljem: da osvojimo 3 točke.

Milanič v jutrišnjo igro odhaja z najboljšo možno postavo v tem trenutku. “Moramo upoštevati, da je za nami zahtevna tekma, vendar je prvenstvo prioriteta. Ne smemo izgubljati točk, igramo doma. Res imamo kot pred tekmo z Muro le 2 dni za pripravo. Gorica ima izkušnje in mladost, ob tem pa svoj način, ki prinaša rezultate. Toda mi imamo dovolj moči in kvalitete, da pridemo do nove zmage,” poudarja Darko Milanič ter dodaja, da je pomembno, da so uspešnejši v fazi branjenja.

Tekma med Mariborom in Gorico se bo odvila v nedeljo, 12. avgusta, ob 18:15 uri.