Malo časa je za priprave, a je psihološki trenutek pozitiven. Za nas bo to zelo pomembna tekma, od katere veliko pričakujemo,” je pred novo, doslej največjo preizkušnjo v nadaljevanju prvenstva pravi trener Darko Milanič. Mariborski strateg je dodal tudi, da se na igrišče vračata Šuler in Mlakar, ki že brez zapletov trenirata z ekipo, še vedno pa bo odsoten Vrhovec ter po najnovejših informacijah tudi Doumbia, ki se je težje poškodoval.

Kassim Doumbia je izpustil gostovanje v Dravogradu po poškodbi kolena na petkovem treningu, pregled pa je pokazal, da ga čaka dolgo okrevanje. 27-letni branilec je po posredovanju, enem izmed mnogih in povsem običajnih, nesrečno doskočil. Poškodovana je stranska vez in naslednjih 6 tednov bo nosil opornico.

Mariborčani nazadnje proti Domžalam z zmago

Maribor je tudi zadnja ekipa, ki je Domžalčanom zatresla mrežko, kar priča o odličnosti ekipe. “To pove, da so močni. Moštvo je sicer nekoliko drugačno kot v jesenskem delu, vendar igrajo dinamičen nogomet, so napadalno usmerjeni in želijo priti hitro do zaključkov. Tekma bo zahtevna, hkrati pa ena tistih, ki nam lahko prinese dodaten zagon. Verjamem, da bomo šli na igrišče z dovolj drznosti, bili razigrani v fazi napada, zanesljivi pri obrambnih nalogah in pokazali, da smo boljše moštvo,” je povedal Milanič.

Hotić z željo po zanimivi tekmi za gledalce ter zmagi

Led je prebit in upam, da ta zmaga pomeni začetek naše serije. Domžale so vedno zahteven nasprotnik, pričakujemo lahko agresivne goste, tekmo z veliko tempa in zanimivo za gledalce. Pričakujem pa tudi našo zmago. Pridobili smo na samozavesti, imamo kvaliteto in verjamem, da jo bomo izrazili na pravi način,” je povedal Dino Hotić.