Ilka Štuhec, šampionka in feniks, ki se po vsaki poškodbi vrne še močnejša, je popolnoma okrevala tudi od svoje zadnje poškodbe, ki ji je preprečila odličen na smuku v Crans Montani.

Šampionka se ponovno vrača!

Šampionka se je na smuku, kjer je naskakovala mali kristalni globus, hudo poškodovala, ko je v zadnjem delu proge, pri zadnjem skoku nekoliko precenila razdaljo. Padec je terjal odstop, pa tudi novo poškodbo, ki jih v njeni smučarski karieri ne manjka. Kmalu zatem se je odpravila v Švico, na pregled h kirurgu Niklausu Friedrichu. Ta je dejal, da nov operativni poseg ne bo potreben, je pa mariborska smučarka slaba dva meseca naokoli hodila z opornico, ki ji je pomagala pri stabilizaciji kolena.

ko doktor reče, da lahko daš bek opornico 😁👌😎 super novice! 😊when doctor says you can take off the brace 😁😎👌 great news! 😊

Gepostet von Ilka Stuhec am Donnerstag, 25. April 2019

Vse do danes. Ilka je namreč na dopustu na hrvaški obali, blizu Dubrovnika. Po naporni sezoni si je zaslužila oddih, ki ji ga je polepšala tudi odstranitev opornice, ki jo je proslavila s skokom v morje in zapisom “ko doktor reče, da lahko daš bek opornico 😁👌😎 super novice! 😊

Že dan poprej je na svojem družbenem omrežju objavila fotografijo, pod katero je zapisala “čakanje do jutri na kontrolo pri dr. Friederichu.” In več kot očitno, je le-ta dal naši šampionki zeleno luč!