Pred uradnim žrebom številk za najboljših petnajst veleslalomistk sveta, so se smučarke družile v prostorih Nove KBM, kjer so jim pripravili topel sprejem. Med njimi je bila tudi Američanka Mikaela Shiffrin, ki je na Zlati lisici že zmagovala. Kot je povedala, se v Maribor vedno rada vrača, zaradi sproščenosti, ki jo tukaj občuti.

Danes smo imele uradni trening in tako sprobale snežno podlage, ki je zelo dobra. Je nekoliko bolj toplo, kot pričakovano, malo je še snežilo, pričakujemo pa tudi nekaj dežja čez vikend, bomo videli kako bo. Ampak podlaga je dobra, kar je zame vedno najbolj pomembno, saj lahko tako najbolje napadam.” 

V Mariboru tudi po novo frizuro

Mikalea Shifrrin tudi letos velja za favoritko Zlate lisice. Sama pravi, da je konkurenca dobra in da je veliko deklet, ki so prav tako zelo hitre. “Veliko deklet tukaj je že zmagalo in dosegalo odličja, tudi sama, tako da imam motivacijo,” je povedala ter dodala, da je treba počakati na tekmo.

Shifrrinova se je dotaknila tudi tega, da si je prav v Mariboru omislila novo frizuro. Frizerski salon v katerega je odšla, ji je priporočala Ilka Štuhec, kamor tudi sama že leta zahaja. “Frizer že leta skrbi za lase Ilke Štuhec, zdaj je še za moje,” se je nasmehnila Mikaela.

Pred tekmami za Zlato lisico je vzdušje zmeraj sproščeno

Zelo je lepo tukaj, to je tekma na katero najraje pridem, saj smo v mestu, podobno kot v Zagrebu. Gre za drugačen občutek, kot pri drugih tekmah, ko smo nastanjene v smučarskih resortih v gorah, kjer vse kar vidiš je sneg,” je pripovedovala Mikaela ter dodala, da je lepo priti sem in biti v nekoliko bolj sproščeno atmosfero, ki ni tako daleč od tekmovalne proge.

Zadnja leta je bila Shiffrinova najhitrejša smučarka, veljala je za športnico, ki lahko zmeraj zmaga ter bila tako pod večjim pritiskom. “Počutila sem se, kot da moram zmagati, letos je moja mentaliteta nekoliko drugačna, prav tako so vsi lahko hitri. Tako da zdaj lovim svoje najboljše smučanje, svoj najboljši čas in ne čutim tako tarče na svojem hrbtu. Vse smučamo najboljše in na koncu se zgodi, kar se zgodi.

“Ilka se je vrnila močna”

Na jutrišnji veleslalomski tekmi se bo preizkusila tudi domačinka Ilka Štuhec, ki bo napadala iz ozadja, a Shifrrinova je nad njenim povratkom navdušena. “Ilka se je vrnila močna. Gledala sem njene tekme v Val Gardeni in še išče svoje ravnovesje, kot je bilo videti v Cortini, kjer je do napake smučala neverjetno.