Šport

VIDEO: Defendi na tekmi položil varnostnika

Uredništvo , 25.04.17 ob 19:06

NK Maribor je v soboto odigral derbi kroga proti Domžalčanom. Zmagali so z 1:0.

NK Maribor je v soboto odigral derbi kroga proti Domžalčanom. V Ljudskem vrtu so po rekorden zadetku Tavaresa, ki je žogo v mrežo Domžal spravil po 8 sekundah igre, zmagali. Maribor je tako po zmagi nad Domžalami na pragu novega naslova državnega prvaka.

Tekmo zaznamovala Tavares in Defendi

Tekmo pa je zaznamoval predvsem zadetek. Strelec najhitrejšega gola v zgodovini slovenske nogometne prve lige je postal Marcos Tavares, ki je na seznamu najhitrejših golov prehitel Benjamina Verbiča. “Del našega taktičnega načrta je tudi v tem, da pošljemo prvo žogo naprej. Tokrat se nam je izšlo na najlepši način, po Defendijevi dolgi podaji sem prišel do udarca in zabili smo gol. Za zmago, pomembne tri točke. Za naše slavje z navijači,” je za uradno spletno stran nkmaribor.com povedal kapetan in dodal: ”Defendi je imel dober občutek. Že pred tekmo mi je rekel, da bom zabil gol. Ko smo se veselili, sem mu rekel, imel si prav in še ti si mi podal. Izkazalo se je, da je bil odločilen za nove tri točke, ki so imele tokrat še dodaten pomen.”

Ravno Defendi, ki je Tavaresu pomagal do najhitrejšega zadetka, pa je glavno vlogo odigra v spodnjem videoposnetku. Defendi je posredoval v napadalni akciji gostujoče ekipe in žogo poslal naravnost v enega od varnostnikov ob igrišču. Zgledalo je, kot da je jo odnesel brez posledic, a se je kmalu po silovitem udarcu začel opotekati, na koncu pa se je vse srečno končalo.