Slovenija je pred polnimi Stožicami odigrala tekmo petega kroga kvalifikacij za Euro 2020.

Slovenija, ki bo v soboto praznovala 25 let prve kvalifikacijske tekme v zgodovini, je 20. reprezentanco sveta načela v prvem polčasu z golom Aljaža Strune, v drugem pa jo je “pokopal” še Andraž Šporar.

Tokrat zelo borbeni in požrtvovalni izbranci Matjaža Keka so tako ostali v igri za preboj na svoj četrti veliki turnir, imajo osem točk, nove tri pa bodo lovili v ponedeljek proti Izraelu. Slovenijo nato do konca kvalifikacij čakata še gostovanji v Severni Makedoniji in na Poljskem ter domača obračuna z Avstrijo in Latvijo.

Kapetan je bil Oblak

Kek z začetno enajsterico ni presenetil, v odsotnosti kapetana Bojana Jokića je mesto na levem bočnem položaju zasedel Jure Balkovec, kapetanski trak pa si je nadel vratar Jan Oblak.

Poljsko, ki kljub zvezdnikoma Robertu Lewandowskemu in Krzystofu Piatku ni resno ogrozila Oblaka, je sicer spremljala zajetna navijaška podpora (več kot 2000), tudi zaradi tega so pri policiji iz preventivnih razlogov po mestu aktivirali večje število policistov (pripravljen je bil tudi vodni top), saj je bila tekma ocenjena z višjo stopnjo varnostnega tveganja, a je minilo brez incidentov.

Kvalifikacije za Euro 2020
Stadion Stožice, Ljubljana
5. krog

SLOVENIJA – POLJSKA 2:0 (1:0)

Struna ’35, Šporar ’65

Začetni postavi: 

Slovenija: Oblak, Balkovec, Aljaž Struna, Mevlja, Stojanović, Krhin, Kurtić, Verbič, Iličić, Šporar, Bezjak.

Poljska: Fabianski, Pazdan, Bednarek, Lewandowski, Krychowiak, Grosicki, Klich, Bereszynski, Zielinski, Kedziora, Piatek.