V Malmu na Švedskem so se vandali že večkrat spravili na skulpturo Zlatana Ibrahimovića, tokrat je nekdo na porušen kip okoli glave ovil še šal reprezentance Švedske.

Neznanci so ponoči v Malmöju zrušili bronasti kip švedskega nogometnega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića, poročajo agencije. Po poročanju medijev so nepridipravi kip nad nogami kar odžagali.

Reprezentančni šal okrog glave

Posnetki kažejo, da je kip padel na ograjo v neposredni bližini, ki so jo namestili prav zaradi prejšnjih vandalizmov, in jo porušil. Ob tem so neznanci okrog glave ovili tudi šal reprezentance Švedske in na tla napisali: »Odstranite ga.«

Mediji sumijo, da gre za navijaški vandalizem. Ibrahimović je namreč odraščal v revnem predelu Malmöja Rosengardu, novembra lani pa je najavil, da bo postal solastnik prvoligaša Hammarby iz Stockholma.

Visok več kot 2,5 metra in težak več kot 500 kilogramov

V Malmöju je to sprožilo buren odziv. Kip visok več kot 2,5 metra in težak več kot 500 kilogramov, ki ga je švedska zveza uradno odkrila šele oktobra, je bil nato večkrat tarča vandalizma.

Zdaj 38-letni Ibrahimović je nazadnje igral pri Los Angeles Galaxy v ZDA, decembra pa podpisal poletno pogodbo z italijanskim prvoligašem AC Milanom. Pred tem je Ibrahimović igral tudi za Ajax Amsterdam, torinski Juventus, milanski Inter, Barcelono, pariški PSG in Manchester United.