Šport

V Mariboru ta vikend ob derbiju tudi 1000 taekwondojistov

Uredništvo , 24.02.17 ob 08:22

Mariborska dvorana Tabor bo v soboto in nedeljo gostila tekmo svetovnega pokala G1, na kateri pričakujejo skoraj 1000 borcev in bork.

Maribor bo prihajajoči konec tedna domovanje številnim najboljšim borcem iz olimpijskega taekwondoja WTF. Mariborska dvorana Tabor bo v soboto in nedeljo gostila tekmo svetovnega pokala G1, na kateri pričakujejo skoraj 1000 borcev in bork, prav tako pa se bodo že delile tudi točke za kvoto nastopa na olimpijskih igrah 2020 v Tokiu.

Maribor bo prihajajoči konec tedna zelo športno obarvan. Poleg večnega nogometnega derbija med vijoličastimi in Olimpijo, ki bo v soboto napolnil Ljudski vrt, bo oba dneva polna tudi dvorana Tabor, saj prihajajo v štajersko prestolnico taekwondojisti olimpijskega sloga WTF.

Na osmih borilnih prostorih, v soboto bodo tekmovali mladinci in kadeti, v nedeljo pa člani, bodo dejavni številni nosilci olimpijskih, svetovnih in evropskih kolajn, na čelu s slovensko, nemško, madžarsko, srbsko in hrvaško reprezentanco. Tekmovanja se bodo začenjala ob 9. uri, finalne borbe pa ob 17. uri. Finalne borbe bodo na ogled tudi na televiziji BK.

Kot je dejal direktor slovenske zveze WTF Kristijan Kovačič, si želi v finalu videti čim več slovenskih tekmovalcev, eden glavnih domačih favoritov bo Ivan Trajković med borci do 87 kg.

Računajo na rekordno obiskanost

“Letos bomo prav gotovo imeli rekordno obiskanost, saj je prijavljenih 980 tekmovalcev in tekmovalk, od tega 500 članov iz 38 držav. Mislim, da gre za rekordno prireditev olimpijskega taekwondoja v Sloveniji. To bo izredno močna tekma Slovenia Open, saj gre že za zbiranje točk za Tokio. Tukaj bodo nosilci kolajn z olimpijskih iger, svetovnih in evropskih prvenstev, konkurenca bo zelo ostra,” je dejal Kovačič.

Namen predstavnikov zveze je v dvorano privabiti čim več ljudi. “Naših tekmovalcev bo približno 40, odločili smo se, da doma omogočimo nastop čim več tekmovalcem. Seveda pričakujemo uvrstitve na zmagovalne stopničke, glede na začetek sezone, vsaj kar se tiče članov, ko smo se domov iz Turčije vrnili s petimi kolajnami, bi morali tudi tukaj morali poseči po medaljah. Prvi adut je nedvomno Trajković, pridružuje se mu Jure Pantar med borci do 63 kg, na ženskem delu pa Ana Petrušić do 49 kg in Dunja Lemajić med borkami do 67 kg.”

Favorit med borci do 87 kg Ivan Trajković

V Trajkovićevi kategoriji bo nastopilo 17 borcev, za končno zmago bo moral dobiti štiri borbe. “Lepo je spet imeti tekmo doma. Letos bo konkurenca še močnejša, kot je bila lani. V moji kategoriji je kar nekaj imen, ki so pred mano na lestvici, ne bom prvi nosilec. Sam si želim nadaljevati ta visok tempo, ki sem ga začel lani in nadaljeval letos, prikazati predvsem dobre borbe in čim več njih,” je povedal Trajković, ki bo, tako kot večina, imel vrhunec sezone meseca junija na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji.

Trenutno je v svoji kategoriji na 19. mestu jakostne lestvice, ki bo objavljena marca. Do SP si želi med top 10, kar bi pomenilo nekoliko lažji žreb, izognil bi se tudi prvim štirim borcem z lestvice.

Organizacija takega turnirja bo v Mariboru stala približno 50.000 evrov, od česar velik zalogaj nosi zveza, v zadnjem času pa jo podpira tudi mesto Maribor. Velik strošek bodo elektronika, saj bo za vseh osem ringov na internetu potekal prenos v živo, sama tehnika skupine za oklepe in kamere, ki jo dela skoraj 20 ljudi, pa tudi vseh 57 mednarodnih sodnikov s celega sveta, saj samo ti stanejo 20.000 evrov. Vstop v dvorano pa bo za vse gledalce oba dni prost.

STA

map beljakovine
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Lajfstajl
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Oglasno Sporočilo, Danes ob 08:00
Prazniki
Velikonočna tradicija v Lovrencu na Pohorju: Od sejma do blagoslova ognja