28-letni Nikola Špelić, ki se ga je v dvorani Tabor prijel vzdevek “Vijoličasti bombarder”, je za naš klub igral že med letoma 2012 in 2016. V omenjenem obdobju je v slovenskih in evropskih tekmovanjih na 146 tekmah zabil kar 698 zadetkov in se za vedno vpisal v klubsko zgodovino.

Občutki ob vrnitvi v Maribor so zelo dobri. V tem klubu sem preživel kar nekaj časa, zato okolje odlično poznam. Vem, kako klub funkcionira, hkrati pa sem prepričan, da je ta prestop dobra poteza zame in za Maribor,” ob vrnitvi v Maribor razmišlja Špelić, ki je zaradi vseh izjemnih dosežkov štajersko prestolnico ohranil v lepem spominu: “Maribor je super mesto, lepo mesto. Tukaj sem se vedno počutil kot doma. Na Maribor me vežejo sami lepi spomini.

V ekipi vidi veliko potenciala

Po slovesu od štajerske prestolnice je Špelić zaigral za portugalski Porto, v zadnji sezoni pa bil član RK Gorenja iz Velenja. Na začetku svoje kariere je ta nekdanji hrvaški mladinski reprezentant bil tudi član Zagreba in Siscie Siska.

Od mojega odhoda se je ekipa povsem spremenila, ostal je le Tadej Sok. Fantje, ki so začeli sezono, niso tako izkušeni, a v ekipi vidim veliko potenciala za prihodnost. Kar se tiče rezultatskih pričakovanj, ne želim ekipe in tudi sebe postavljati pod kakršenkoli pritisk. Najpomembnejše bo to, da na vsaki tekmi damo vse od sebe in s tem tudi napredujemo. Takšno delo je vedno nagrajeno z dobrimi rezultati,” še dodaja Špelić.

S prihodom 197 cm visokega Špelića bo imel trener Marko Šibila na voljo izredno kvalitetnega in nevarnega igralca zunanje vrste, kar bo v sezoni 2019/2020 zelo dobrodošlo. Špelić se bo soigralcem na treningih pridružil prihodnji teden, kar pomeni, da bo za prvi nastop po povratku v Maribor kandidiral v 3. krogu Lige NLB, ko se bodo vijoličasti doma pomerili z RK Gorenje Velenje.