Sezona se še ni dobro zaključila pa je pred vrati že nova. NK Maribor začenja sezono s tekmo proti Aluminiju.

V pisarnah pod Kalvarijo je novi športni direktor NK Maribor, Oliver Bogatinov že zavihal rokave. Ekipa za prihajajočo sezono se počasi izoblikuje. V Maribor se vračata posojena igralca, na katera bodo v bodoče resno računali. “Repas, Martinović in Jug so se nam hitro priključili ter se že seznanili z našim režimom dela. Prav s tem namenom, da bo zdaj čas prilagajanja krajši. Poleg njih sta tukaj kot pomembna nova člana moštva še Matko in Kramarič, ki prihajata po odlični sezoni pri Bravu. To so fantje, ki prinašajo mladost, hitrost, agresivnost, drugačno dimenzijo. Upam, da se bodo hitro prilagodili ekipi in zahtevam trenerskega tima,” je za uradno stran NK Maribor povedal Bogatinov.

Na drugi strani tudi nekaj odhodov

Prestopni rok se bo šele začel in bo daljši kot ponavadi, ko bo ob še kakšnem morebitnem prihodu znanega tudi kaj več o odhodih. Zadnjo kadrovsko novico so na prav poseben način obeležili na zadnji tekmi, po desetih letih zapustil vijol’čni dom Aleksander Rajčević. “Nobeno slovo ni prijetno, v tem primeru je bila pri meni osebno ta odločitev težko sprejeta. Žalosten sem, ker izgubljamo fanta, ki je bil prisoten ob vseh največjih uspehih kluba v zadnjem desetletju in imel pomembno vlogo pri vseh dosežkih. Rajčević je bil v garderobi spoštovan, v javnosti pa na nak način podcenjen. Prihajajo novi časi, šlo je res za zelo težko odločitev, ki pa je bila sprejeta v interesu kluba. Kot bodo tudi vse naslednje,” je pojasnil Bogatinov.

Začenjajo z Aluminijem

Znan je že tudi razpored za novo sezono, NK Maribor jo bo otovoril, 13.8. 2020, v Ljudskem vrtu proti moštvu Aluminija. Prvi derbi z Olimpijo pa bodo odigrali predvidoma doma, v 6. krogu, 19.9. 2020.