Danes so na sporedu kvalifikacije, tudi s tremi Slovenci, med gledalci pa bo med drugimi predsednik države Borut Pahor, ki je že vseh pet let častni pokrovitelj turnirja.

Udeleženci turnirja serije challenger Zavarovalnica Sava se bodo tudi letos potegovali za nagradni sklad 42.500 evrov. Glavni del turnirja se bo začel v ponedeljek, finale pa bo v soboto zvečer.

Prvi nosilec turnirja, ki se bo z glavnim žrebom začel v ponedeljek, je najvišjeuvrščeni Slovenec na lestvici ATP in zmagovalec Portoroža 2014 Blaž Kavčič, slovenske barve pa bodo med posamezniki branili še Grega Žemlja, Gregor Boh in Tom Kočevar Dešman ter David Ambrožič/Tilen Žitnik in Gregor Boh/Gregor Repina med dvojicami.

Včeraj v kvalifikacijah uspešen en Mariborčan

Uvodni krog kvalifikacij sta preskočila dva slovenska igralca. V klubskem obračunu igralcev iz mariborskega ŽTK je Domen Gostinčar premagal Matica Podlipnika, Dorian Tomaž Janežič (TA Breskvar) pa je bil 6:2 in 6:3 boljši od letošnjega državnega prvaka med posamezniki in dvojicami Janoša Žibrata (ŽTK).

V nedeljo bo poleg omenjenih glavni del turnirja naskakoval še David Lucas Ambrožič (TK Hari).

Teniški turnir zadnji dve leti sovpada in je del tradicionalnih Portoroških noči. Stadion Marine Portorož je bil že v petek in soboto prizorišče glasbenih nastopov Tonyja cetinskega in Bajage, med tednom pa se bodo zvrstili še koncerti Hornets, Rok’n’Band, Canto libero – Tribute to Lucio Battisti ter v soboto, 12. avgusta, Parni Valjak.

STA