V Mariboru bo v soboto na sporedu kvalifikacijski turnir državnega prvenstva v košarki 3×3.

Mariborski Trg Leona Štuklja bo v soboto,1.8. 2020, prizorišče petega kvalifikacijskega turnirja državnega prvenstva v košarki 3×3. Za zadnje kvalifikacijske točke se bo v šestih kategorijah merilo 48 ekip. Po mariborskem turnirju je pred nami le še vrhunec letošnje sezone košarke 3×3, finalni turnir, ki ga bo 8. avgusta gostila Ljubljana, so sporočili na straneh Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

V finale bo napredovalo 12 najboljših ekip

Finalni turnir letošnjega državnega prvenstva v košarki 3×3 se bo odvijal v soboto, 8. avgusta na Slovenski cesti v Ljubljani. Na turnir se v kategoriji članov uvrsti 12 najboljših ekip na lestvici, v vseh preostalih kategorijah pa po štiri ekipe. Pri oblikovanju končnih lestvic, se posamezni ekipi upoštevajo štirje najboljši rezultati na kvalifikacijskih turnirjih (v primeru, da je ekipa nastopila na vseh petih kvalifikacijskih turnirjih, se ji najslabša uvrstitev briše).

Tekmovanje bo potekalo v naslednjih kategorijah:
– ČLANI 

– ČLANICE
– FANTJE U23 
– FANTJE U17
– DEKLETA U17
– FANTJE U14
– REKREATIVCI

Vstop na igrišča je dovoljen zgolj igralcem in osebju organizatorja, ekipa pa mora po končanem tekmovanju takoj zapustiti prizorišče tekmovanja. Ob tem je vseskozi potrebno upoštevati priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ter vsa navodila organizatorja, so še sporočili iz KZS.