Nogometaši NK Maribora so se preselili v Moravske Toplice in začeli z drugim delom priprav za prihajajočo sezono. Danes bodo dobili svojega prvega nasprotnika v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Poletne priprave, poglavje št. 2. Po opravljenih predvidenih aktivnostih v uvodnem delu dan premora in začenja naslednja faza priprav aktualnih državnih prvakov iz Maribora. “Delovno ozračje je na zelo visokem nivoju, fantje so uvodno obdobje oddelali z veliko vnemo, resnostjo, strastjo. Zelo sem zadovoljen z odzivom. Gledano v celoti je ocena pozitivna, vtis kvarijo le težave Marcosa Tavaresa s kolenom in spoznanje, da Denis Šme še vedno ni nared. Poškodba, ki ga je ustavila v spomladanskem delu sezone, še ni odpravljena,” je za uradno spletno stran NK Maribora povedal trener Darko Milanič.

Žreb točno opoldne

Štirje slovenski klubi bodo danes dobili prve nasprotnike. Mariborčani čakajo nasprotnika v 2. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov. Žreb na sedežu Uefe v Nyonu bo točno ob 12. uri. NK Maribor bo v vlogi nosilca, prve tekme pa bodo 11. ali 12. julija, povratne teden dni kasneje. Ekipa NK Maribora se je sicer danes preselila v njihovo že klasično pripravljalno bazo v Moravske Toplice, kjer bo ostala vse do sobote in vmes odigrala tudi tri tekme, so še zapisali na nkmaribor.com

NK Maribor ostaja kot prvak nosilec, kar pomeni, da bo žreb v Nyonu Mariborčanom namenil nekoga izmed nenosilcev v tem delu tekmovanja. Predstavniki Uefe so dopoldne že objavili skupine za žreb, seznam možnih nasprotnikov za NK Maribor je: Dundalk, Zrinjski, Vardar, Mariehamm ali pa kdo od zmagovalcev 1. kroga (New Saints, Hibernians FC, Linfield, Vikungur, Santa Coloma, Alashkert, La Fiorita, Europa FC, Infonet Talin, Trepča). Prve tekme 2. kroga bodo 11. ali 12. julija, povratne teden pozneje.