V italijanski Cortini d’Ampezzo je danes na sporedu četrti superveleslalom za svetovni pokal alpskih smučark v sezoni. Tekmo je odprla trenutno najboljša slovenska tekmovalka Ilka Štuhec, ki je bila v soboto na smuku tretja. Mariborčanka pa očitno ne bo premagala nobena tekmovalka, saj je po tem, ko je startalo 20 najboljših še vedno vodilna v superveleslalomu in se ji obeta nova zmaga v letošnji sezoni.

Včeraj sta se pred 26-letno Mariborčanko uvrstili le Italijanka Sofia Goggia in nova smukaška kraljica Cortine Švicarka Lara Gut, ki je bila glavna favoritinja za zmago tudi na današnji tekmi. Petindvajsetletna Švicarka v superveleslalomu še ni poznala poraza, dobila je prve tri tekme v tej disciplini v letošnji zimi. Na startu je nosila številko 7, do polovice proge imela prednost pred Mariborčanko, a naredila napako in odstopila.

Vonnova brez posledic padca

Američanka Lindsey Vonn po vrnitvi na tekmovališča še lovi svoje občutke, na smuku je ponovila napako s treninga dan prej ter je v zavoju izgubila ravnotežje in jo je vrglo v zaščitno mrežo, brez kakšnih hujših posledic. Vonnova je danes imela številko 9 na startu, a ji kljub temu, da je progo postavil ameriški trener, vožnja ni uspela in je veliko zaostala za najboljšimi.

Na startu preizkušnje je tudi slalomska kraljica Američanka Mikaela Shiffrin, startala bo s številko 31, s katero bo skušala osvojiti vsaj kakšno točko ter tako še ohraniti prednost v skupnem seštevku sezone. Gutova je namreč na zadnjih petih tekmah storila odločilni korak za obrambo lani osvojene skupne zmage v svetovnem pokalu ter je skorajda ujela Shiffrinovo, za katero zaostaja le še 30 točk.