Šport

Japonski premier Shinzo Abe je v nagovoru pred parlamentom dejal, da bo nemogoče gostiti olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu, če ne bo nadzora nad pandemijo novega koronavirusa, poročajo japonski mediji. “OI moramo pripraviti tako, da bo svet videl, da smo v resnici dobili bitko proti novemu koronavirusu,” je povedal Abe.

Uredništvo4 tedni

Nogomet se je sicer v Sloveniji pojavil že prej. Prve nogometne čevlje in tudi usnjeno žogo je leta 1909 iz Prage prinesel Stanko Bloudek, a je bil razvoj nogometa pred in med prvo svetovno vojno precej sramežljiv.

Uredništvo1 mesec

Sergej Jakirović je v večurnih pogovorih v Ljudskem vrtu pokazal, da pozna posebnost Maribora. Veliko se lahko nauči iz zgodb tako Iva Šušaka kot Anteja Čačića in Krunoslava Jurčića.

Jaša Lorenčič1 mesec

Z mariborske občine so sporočili, da poteka projekt rekonstrukcije zahodne oziroma stare tribune stadiona Ljudski vrt v okvirih predvidene časovnice. “Glede na uspešen potek javnega naročila za izbiro izvajalca del načrtujemo podpis pogodbe in pričetek del v mesecu maju. V skladu s pogodbenim rokom bi morala biti dela tako zaključena spomladi 2021,” so dejali.

Uredništvo1 mesec

Evropska nogometna zveza (Uefa) in združenje evropskih klubov (Eca) sta se dogovorila, da se morajo domača tekmovanja končati do 31. julija, avgust bi naj bil namenjen ligi prvakov in evropski ligi. Če domače lige ne bo mogoče zaključiti do konca julija, naj bi Uefa odločitev glede končnega razpleta prepustila vsaki od nacionalnih zvez.

Uredništvo1 mesec

V klubu so povedali tudi, da vsi niso sprejeli predloga, temveč se še odločajo. Eden izmed tistih, ki se še ni odločil, naj bi bil Luka Zahović.

Uredništvo1 mesec

S prvim podpredsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenjem športnih zvez smo se pogovarjali o novem slovenskem dnevu športa, predlogih korona ukrepov za športnike, regijski pisarni v Mariboru, športnih zvezah, položaju mladih športnikov, mednarodnih aktivnostih oz. položaju športa nasploh.

Davorin Ferk1 mesec

Z neprijetno situacijo se soočajo tudi v NK Maribor kjer so sprejeli ukrepe s katerimi bi zagotovili stabilno delovanje tudi na daljši rok. Večina je nove pogoje sodelovanje sprejela, le nekaj je takšnih, ki imajo pomisleke.

Uredništvo1 mesec

Zmagovalec bo dobil dve plačani nočitvi v hotelu v Dallasu. Prevoz na tekmo ter pogodbo z ligo NBA za en dan v času priprav na začetek lige. Dobil bo dres s svojim imenom oziroma priimkom na hrbtu, spoznal se bo s celotno ekipo in bo uvrščen na seznam igralcev za eno pripravljalno tekmo.

Uredništvo1 mesec

Glede na vsa priporočila in trenutno situacijo, so sprejeli odločitev, da se zaključijo vsa tekmovanja pod okriljem MNZ Maribor v tej sezoni.

Uredništvo1 mesec

Milan Mandarić je sprejel odločitev, da je prišel čas slovesa od Olimpije, saj meni, da je izčrpal vso energijo. Medtem cene nogometašev in ekip po vsem svetu strmo padajo.

Uredništvo1 mesec