Šport

V prihodnjih dneh se bo odvil Festival športa in zabave Športna pomlad 2020. “S športno kreativnostjo lahko v vsakem času in kraju naredimo nekaj zase in za svoje počutje,” sporoča Aleš Antolinc.

Uredništvo4 dnevi

Športno dogajanje bo ta vikend posebej živahno na in pod Pohorjem ter na številnih prizoriščih po mestu.

Uredništvo5 dni

V Ljudski vrt očitno ni prišel pilit svoje trenerske statistike. Postavo in kader izbirajo treningi, ne priimki na dresih. Za razliko od Sergeja Jakirovića ne le ve, kaj želi, temveč za tem stoji. In celo po zmagi nad Bravom ne skriva: vijoličasti imajo težave s fizično pripravo.

Jaša Lorenčič5 dni

Primož Roglič in Tadej Pogačar sta na letošnji dirki po Franciji ponovno zmagala.

Uredništvo6 dni

V Lipici so danes slovesno obeležili 440. obletnico ustanovitve tamkajšnje kobilarne in reje lipicancev.

Uredništvo6 dni

V metu diska na atletskem mitingu v Berlinu je bil tretji Ptujčan Kristjan Čeh.

Uredništvo6 dni

Pogačar se ne bo zadovoljil z drugim mestom, ampak bo poskušal ugnati tudi vodilnega rojaka Primoža Rogliča, je dejal športni direktor UAE Emirates Allan Peiper.

Uredništvo6 dni

Mauro Camoranesi že na prvi tekmi proti Bravu (4:1) storil, kar Sergej Jakirović ni na trinajstih. Spremenil je sistem, pustil tudi (marsi)koga na tribuni ali klopi. Maribor je bolj kot z igro navdušil z lepimi goli in visokim rezultatom.

Jaša Lorenčič6 dni

Danec Soeren Kragh Andersen (Sunweb) je zmagovalec 14. etape kolesarske dirke po Franciji. V zaključku je presenetil sprinterje in si zagotovil zmago pred drugouvrščenim Slovencem Luka Mezgecem (Mitchelton-Scott). Tretje mesto je osvojil Italijan Simone Consonni (Cofidis).

Uredništvo7 dni

Ubežnik, Kolumbijec Daniel Martinez (EF Pro Cycling), je zmagovalec zahtevne 13. etape dirke po Franciji, boj za rumeno majico pa je potekal več minut zadaj. V njem sta znova najbolje kolesarila Primož Roglič (Jumbo-Visma) in Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki sta strla tekmece in zdaj zasedata prvo in drugo mesto v boju za rumeno majico.

Uredništvo1 teden

V sklopu projekta Zlata Drava obujajo zgodbe o zlatokopih, s katerimi želijo to kulturno-zgodovinsko izročilo o izpiranju zlata v Zlatoličju prenesti na naslednje rodove.

Uredništvo1 teden