Šport

Kaj štirimesečna prepoved zaradi dopinga pomeni za NK Maribor, kaj za Martina Milca in kaj za zdravniško službo? Kje se je zalomilo? Očitno pri komunikaciji, zaupanju in strokovnosti. Posledice bo, kot kaže, nosil predvsem (in zaenkrat zgolj) Martin Milec. In zakaj je tekma s Coleraine FC ponavljajoča se nočna mora.

Jaša Lorenčič6 dni

Štiri tedne pred začetkom svetovnega prvenstva v poletih v Planici še ni jasno, ali bodo lahko v izteku letalnice navzoči gledalci. Toda po besedah novega direktorja tekmovanj v smučarskih skokih, Italijana Sandra Pertileja, bi lahko navijači dogajanje na SP spremljali kar iz avtomobilov.

Uredništvo7 dni

Nogometaš NK Maribor Martin Milec je bil avgusta testiran za doping, danes pa je prejel prepoved igranja. UEFA je kazen predpisala za krajši čas, saj ni šlo za poživilo, ampak zdravilo proti astmi.

Uredništvo7 dni

Kako je Slovenija, ki bi predlani skoraj padla v četrti rang lige narodov, zdaj napredovala v drugi evropski razred? Jan Oblak malo govori, ampak ko (tako) brani, je to poezija in proza v enem. Selektor Matjaž Kek je dejal, da na odločilni tekmi v Atenah sploh ni odločal nogomet. Ne ve, v kateri fazi je reprezentanca, ampak po zgrajenih temeljih še »nismo pri fasadi, zdaj smo pri notranji opremi«. Zmago v skupini C3 z Grčijo, Kosovom in Moldavijo gre spoštovati.

Jaša Lorenčič1 teden

Slovenska nogometna reprezentanca je danes igrala zadnjo tekmo druge izvedbe UEFA Lige narodov.

Uredništvo1 teden

Merkur Maribor in Panvita Pomgrad sta odigrala obračun 7. kroga, na katerem pa dvoma o zmagovalcu ni bilo. Mariborčani so gladko prišli do šeste zaporedne prvenstvene zmage.

Uredništvo1 teden

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 po slovenskem času v Atenah igrala zadnjo tekmo druge izvedbe lige narodov.

Uredništvo1 teden

Zvita poteza Andraža Šporarja, uspešna enajstmetrovka Josipa Iličića, preblisk Petra Stojanovića, gol Jasmina Kurtića. Ampak selektor Matjaž Kek po zmagi nad Kosovom (2:1) poudarja, da lahko Slovenija igra (in zmaguje) le na karakter.

Jaša Lorenčič1 teden

Slovenija je v Stožicah premagala Kosovo z rezultatom 2:1.

Uredništvo2 tedna

Odbojkarji Merkur Maribora so sinoči nadaljevali zmagoviti niz v srednjeevropski ligi.

Uredništvo2 tedna

Čeprav je to parkirišče namenjeno obiskovalcem Mariborskega Pohorja, ga zasedajo tudi vozniki avtomobilov, ki se, kot pojasnijo na Marpromu, nato ne odpravijo na Pohorje ali na njem ne koristijo nobene storitve.

Tea Tošić Golob2 tedna