Šport

Za Aleksandra Rajčevića se je zaradi poškodbe na včerajšnjem derbiju zaključila letošnja sezona.

Uredništvo1 teden

Ocenili smo nogometaše Maribora na derbiju: je dobro, da Gregor Bajde toliko teče, pa ni učinka? Kaj menite o potezi Luke Zahovića, po kateri je Olimpija nato zabila? Sergej Jakirović z najnižjo oceno doslej.

Jaša Lorenčič2 tedna

Zakaj Maribor ni slavil na derbiju oziroma zakaj je Olimpija zmagala? Po razlagi vijoličastih zato, ker je Olimpija svoje zadela, Maribor pa ne. Ampak videlo se je, da tokrat širina kadra in pet menjav ni zadoščalo. Ne proti Olimpiji.

Jaša Lorenčič2 tedna

V Stožicah sta se na večnem derbiju nocoj merila Olimpija in Maribor.

Uredništvo2 tedna

Kolesarski as Tadej Pogačar je s časom 31:10 presenetljivo osvojil naslov državnega prvaka v vožnji na čas. Za devet sekund je na 15,7 kilometra dolgi gorski trasi na Pokljuko ugnal favoriziranega Primoža Rogliča. Tretji je bil Jan Polanc z zaostankom minute in 47 sekund. Med ženskami je slavila Urška Žigart pred Blažo Pintarič in Urško Bravec.

Uredništvo2 tedna

 V vrata definitivno bolj kot Kenan Pirić spada Jasmin Handanović. Koga v obrambo postaviti ob Aleksandra Rajčevića: Špira Peričića in njegove napake ali mladega Luko Koblarja? Bo to tekma sezone za Rudija Požega Vancaša? Kaj naj še naredi Felipe Santos, da bi začel tekmo? Kako pogrešan utegne biti Rok Kronaveter?

Jaša Lorenčič2 tedna

Ptujčan Kristjan Čeh, lanski evropski prvak do 23 let, je na atletskem mitingu v St. Pöltnu v Avstriji v metu diska zmagal z novim izjemnim dosežkom. Z rezultatom je premagal lanskoletnega svetovnega prvaka.

Uredništvo2 tedna

Košarkarški reprezentant Klemen Preprelič iz Cigonce pri Slovenski Bistirci je bil izbran v idealno peterko španke košarkaške lige ABC prvenstva.

Uredništvo2 tedna

Smučarska tekačica Vesna Fabjan je danes uradno zaključila kariero. Dejala je, da bo odslej svoje zanje prenašala na mlajše smučarje.

Uredništvo2 tedna

Pred nedeljskim derbijem z Olimpijo je v Ljudskem vrtu pred medije stopil (le) športni direktor Oliver Bogatinov. Nemanja Mitrović ne bo igral, vprašljiv je Rok Kronaveter. Bogatinov je odgovoril, kaj meni o izjavi Zlatka Zahovića, da ima Maribor avtocesto do naslova.

Jaša Lorenčič2 tedna

V nedeljo ob 20.45 bo na sporedu nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom v Stožicah, na tekmi 30. kroga prve lige Telekom Slovenije zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa na stadionu sicer ne bi smelo biti več kot 500 ljudi, policija pa je pripravljena tudi na morebitni prihod obeh navijaških skupin pred stadionom.

Andreja Bjelan2 tedna