Kako dolgo ekipa Štajerske vijolice že obstaja? Ste se letos prvič udeležili tekmovanja?

Ekipa je prvič tekmovala pred štirimi leti (letos smo nastopili peto sezono), takrat še na uradni predhodnici City Games – Jadranskih igrah. Od takrat tekmujemo redno vsa leta in iz sezone v sezono pridobivamo izkušnje, rastemo kot ekipa in se ob tem še zabavamo!

Kakšna so bila pričakovanja, ste vedeli da ste dovolj močni za skupno zmago?

Z letošnjo zmago na slovenskem finalu, kjer smo kot edini v celotni sezoni City Games pobrali vse možne točke, smo v Biograd prišli kot eni izmed glavnih favoritov za končno zmago. Vsekakor smo si je po drugem mestu na predlanskem mednarodnem finalu v Biogradu tudi sami želeli, vendar nam je bolj kot rezultat v ospredju zabava, dobro vzdušje in prijateljski odnosi znotraj ekipe. Vedeli smo, da smo izredno močni, vendar pa je dejstvo, da v finalu igrajo najboljše ekipe in da je konkurenca izjemna. Po vrhu je velik dejavnik sreča, v spretnostnih, vodnih, spolzkih igrah se težave kljub izkušnjam lahko pripetijo v vsaki sekundi in takšne malenkosti te lahko stanejo dragocenih sekund in točk.

Kdo vse sestavlja ekipo in od kod prihajate člani?

Jedro ekipe sestavljajo nekdanji in še vedno aktivni plavalci vodilnega mariborskega plavalnega kluba. Udarni dvojec ekipe sta zagotovo Luka Bombek, kapetan in vodja, in Luka Štraus, ki sta med najboljšimi tekmovalci na igrah in s svojo spretnostjo in vsestranskostjo skrbita za odlične rezultate in še boljše vzdušje v ekipi. Tej se je letos pridružil Martin Bau, ki je lani Slovenijo zastopal na olimpijskih igrah v Riu v plavanju. Prav tako je v vodi doma Nina Vrban, lepotica ekipe, ki pa je v in ob vodi nepopustljiva šefica in zna prevzeti vlogo vodje ekipe. Za stike z mediji, moralno podporo in plavalni del iger je tukaj Petra Bombek, prav tako ljubitelj vode – v njej se je igral, še preden je znal hoditi – je Žan Miha Šulek. Vodne športnike v ekipi zaokrožuje naša triatlonka in vsestranska športnica Nika Bajc, kot Krčanka posvojena v ekipo Štajercev. Z vodo je povezana tudi naslednja predstavnica nežnejšega spola, Kaja Ričnik. A ona ni tekmovala v vodi, temveč je kot veslačica bitke bila na vodi. V ekipi imamo tudi dva košarkarja: Jernej Kosi s svojimi mišicami prestraši vsakega nasprotnika, a s svojim nalezljivim smehom nasmeji prav vsakega sotekmovalca, Luka Kalezič pa zaokrožuje našo triperesno deteljico (Lukcev). Zadnji, a prav tako izredno pomemben člen, je naš Žan Paulinič, pohorska moč iz Hoč.

Kako je bilo na finalu v Biogradu, imate od tam kakšno anekdoto ali morda prigodo?

Zanimivih anekdot s finala ravno nimamo (kar se zgodi v Biogradu, ostane v Biogradu), lahko omenimo edino dejstvo, da so nas ponovno rahlo neprijetno presenetili Dalmatinci z njihovo neverjetno ležernostjo pri pripravi hrane, tako da smo kljub zelo natrpanemu urniku največ časa porabili na kosilu.

Kako je potekalo finale, kaj je bil za vas najtežji del?

Polfinale v Biogradu smo odigrali zelo dobro in že tam se je pokazalo, da smo glavni favoriti za naslov. Tudi v finalu smo krenili vrhunsko z dvema zmagama v prvih dveh igrah, drugim mestom v tretji, z zanesljivo najboljšim časom v eni izmed naših najmočnejših iger – mošarki. A potem se je zgodil najtežji trenutek v finalu – ta se je zgodil po izgubljeni igri ribiške gajbice. Napake v prav tej igri so nas pred dvema letoma stale zmage in tudi letos ni zmanjkalo veliko, da bi se zgodba ponovila. Gajbice so očitno res zaklete za nas in jih bomo morali v prihodnosti malce potrenirati. A k sreči se je letos kljub tej napaki izšlo in zgodovinska prva slovenska zmaga na City Games je končno zasluženo v naših rokah.

Bi sami še kaj dodali bralcem Maribor24.si?

Radi bi dodali, da smo izjemno veseli in ponosni na naše navijače, ki so cel vikend preživeli v Biogradu in nas s tribun neutrudno vzpodbujali. Prav vsi udeleženci iger so se strinjali, da so slovenski navijači najglasnejši in najbolj vztrajni in naš velik uspeh je zagotovo tudi del njihove zasluge. Naša zmaga je tako tudi njihova zmaga!