V Mariboru se je pred štirimi meseci odprla Smučarska šola Ilke Štuhec v okrilju ASK Branik, sedaj štartajo novo sezono.

Pred štirimi meseci smo pisali, da se v Mariboru odpira Smučarska šola Ilke Štuhec v okrilju ASK Branik. Moči so odločili združiti z večkratno prvakinjo iz Maribora in njeno ekipo. Smučarska šola, ki bo delovala pod okriljem ASK Branika, se bo imenovala Smučarska šola Ilke Štuhec.

S kom bodo pa letos smučali vaši smučarji? Pripravili smo 2 različna programa celoletne alpske šole smučanja (Alpska…

Gepostet von Smučarska šola Ilke Štuhec am Freitag, 6. September 2019

V svoje vrste vabijo nove nadebudne smučarje

Kot so zapisali na družbenem omrežju Facebook (njihova spletna stran je še v pripravi), so za novo sezono pripravili 2 različna programa celoletne alpske šole smučanja, in sicer program Alpska šola ter Alpska Šola +, individualne ure smučanja za otroke in odrasle ter počitniške, osnovnošolske in vrtec tečaje.

Ilka: Verjamem v delo smučarskih učiteljev

»Pohorje je moj hrib. Domači hrib, na katerem sem odrasla, naredila prve smučarske zavoje in vzljubila šport, ki ga imam še danes najraje. Zato je bila odločitev za ustanovitev smučarske šole v okviru delovanja ASK Branik enostavna. Gre za klub z zelo dolgo tradicijo v Mariboru, iz katerega izhajajo številni vrhunski športniki v svetovnem merilu. Verjamem v delo smučarskih učiteljev in trenerjev našega kluba ter v svetlo prihodnost tako smučanja kot smučarjev na Pohorju,« poudarja Ilka Štuhec, dvakratna zaporedna svetovna prvakinja v smuku.

Štuhčeva je k temu dodala: »Vedno se rada vračam v vrste kluba, saj se počutim domače, kot bi bila del velike smučarske družine, ki vedno drži skupaj. V takšnem slogu moramo tudi nadaljevati. Želim, da mladi smučarji vzljubijo smučanje, njihovi starši pa tako športni kot osebnostni razvoj svojih otrok zaupajo klubskim delavcem.«