Že ko se je pokazala možnost, da bi v slovenskem Portorožu potekal teniški turnir Adria Tour, v organizaciji trenutno prvega teniškega igralca Novaka Đokovića, so to onemogočili slovenski ukrepi ob epidemiji. Nemški mediji so medtem ostro obsodili Đokoviča, zaradi izvedbe turnirja v tako neugodnih korona časih.

Črna Gora je odpovedala enega od teniških turnirjev Adria Toura pod vodstvom Novaka Đokovića in pokazala se je možnost, da bi se turnir namesto v Črni Gori zgodil v našem Portorožu. A trenutne razmere, povezane s korona virusom, tega niso dopustile.

Spomnimo, turnir Adria Tour sestoji iz dvodnevnega turnirja osmih zveznikov. Pred turnirjem Adria Tour pa poteka tudi turnir pod organizacijsko izvedbo domače teniške zveze, katerega nagradni sklad znaša kar 50.000 dolarjev. Zmagovalec slednjega turnirja postane osmi član elitne skupine tenisačev, ki se kasneje pomerijo na turnirju Adria Toura.

Đoković naj bi že vstopil v stik s slovensko zvezo

Đoković naj bi prejšnji teden vstopil v stik s slovensko zvezo in predlagal, da bi nova lokacija turnirja bila v Sloveniji. Turnir pa bi se organiziral konec junija. Edina primerna lokacija turnirja v Sloveniji bi lahko bil stadion v Portorožu, ki pa lahko sprejme cca. 2500 igralcev.

Na prvem turnirju Adria Toura v Beogradu naj bi bilo na tribuni 8000 igralcev. 

Direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič je poudaril, da v našem Portorožu ni pravih možnosti za izvedbo turnirja, saj še vedno velja 14-dnevna karantena za srbske državljane. Poleg tega pa je 500 gledalcev na turnirju, v Sloveniji je namreč trenutno dovoljeno zbiranje do 500 ljudi na javnem mestu, občutno premalo. Samo za primerjavo, na prvem turnirju Adria Toura v Beogradu naj bi bilo na tribuni 8000 igralcev.

Ostre obsodbe Đokovića

Nemški mediji so medtem ostro obsodili Đokoviča, zaradi izvedbe turnirja v tako neugodnih korona časih. Ostro pa so obsodili tudi njegove domnevne zabave in objemanja na njegovih turnirjih.

Vprašljiva tudi izvedba turnir serije Challenger

Vprašljiv pa je tudi turnir serije Challenger, ki se naj bi avgusta prav tako prav tako zgodil v Portorožu. O izvedbi turnirja namreč odloča organizacija ATP, ki pa bo turnir dovolila po tem, ko se bodo vse države rešile novega virusa.

Spomnimo, turnir Adria Toura se je letos že zgodil v Beogradu, drugi bi se naj zgodil ta teden v Zadru, naslednja dva pa se bosta zgodila v Sarajevu in Banjaluki. Na prvem turnirju v Srbiji so zaigrali Novak Đokovič, nemški igralec Alexsander Zverev, Avstrijec Domini Thiem, v Zadru pa bosta še zaigrala Borna Čorić ter Martin Cilić. V Beogradu je v finalu zmagal Dominic Thiem, ki je trenutno tretji igralec sveta.