Poleg Nemčije, Portugalske in Madžarske je med štirimi reprezentancami za naslov evropskega prvaka tudi Slovenija, ki se bo danes pomerila z Nizozemsko.

FOTO: Facebook Rokometna zveza Slovenije

Po treh odigranih kvalifikacijskih tekmah za nastop na moškem rokometnem evropskem prvenstvu 2020 so le štiri reprezentance zbrale vseh šest točk. Poleg Nemčije, Portugalske in Madžarske je med njimi tudi Slovenija, ki se bo danes pomerila z Nizozemsko. Slovensko-nizozemski obračun v skupini 4 se bo v celjskem Zlatorogu pričel ob 17. uri.

Po današnji tekmi še dve

Izbranci črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Veselina Vujovića so v četrtek v Almereju po razmeroma slabi predstavi ukanili tekmece iz dežele tulipanov, njihov odpor pa so zlomili šele v končnici tekme in po golu Blaža Janca zmagali s 27:26.

Slovenski rokometaši so v prvem kvalifikacijskem ciklu v Mariboru premagali Latvijce s 27:21, v Tallinnu pa Estonce s 30:21. Po današnji tekmi v mestu ob Savinji jih junija čakata še dve tekmi: najprej bodo 12. junija gostovali v Latviji, štiri dni kasneje pa v Kopru gostili Estonce.

 

STA