Šport

Slovenski odbojkarji obljubljajo velik voljni moment

Uredništvo , 21.09.19 ob 06:44

V osmini finala se bo v Stožicah Slovenija pomerila z Bolgarijo, popravnega izpita več ne bo.

Za slovensko odbojkarsko reprezentanco se danes domače evropsko prvenstvo začenja zares. V osmini finala se bo v Stožicah pomerila z Bolgarijo, popravnega izpita več ne bo. Slovenci imajo kljub dvema zaporednima porazoma še iste cilje, še vedno želijo v finale v Parizu, zato obljubljajo velik voljni moment, ki bi moral zadostovati.

Zavedajo pa se, da ne bo lahko premagati Bolgarov

Tekmeci izhajajo iz iste “šole” kot Rusi, niso sicer tako kakovostni kot ekipa, ki je kot zadnja Slovenijo premagala, ampak imajo podobne karakteristike. So visoki, imajo dober servis in tudi blok. Prav za blok slovenski selektor Alberto Giuliani meni, da bo odločilen.

“Bolgari so kompletna ekipa, vsaj upam pa, da niso tako dobri kot Rusi. Še zdaleč niso samo Cvetan Sokolov, njihov korektor in najboljši igralec, ampak imajo odličnega podajalca Todorja Skrimova, dobri so tudi drugi. Imajo veliko izkušenj, ne samo reprezentančnih, igrajo v dobrih klubih. A menim, da bomo pripravljeni nanje. Imam v glavi taktiko, seveda pa bo tako kot na vsaki tekmi treba dobro servirati, blok pa bo tisti, ki bo naredil razliko,” meni Giuliani, ki ima nekaj težav s sestavo moštvo, spet do zadnjega trenutka ne bo vedel, ali bo lahko računal na vse igralce ali bo kakšnega pogrešal.

“Verjamem, da bom imel na razpolago vse. To bo tekma, pred katero se na bolečine pozabi. Nasploh zaznavam, da imajo fantje zdaj, ko so na sporedu izločilni boji, v sebi še večjo agresivnost, še večjo željo. Zavedajo se, da popravnega izpita ni več, za pristop se zagotovo ne bojim,” je na srečanju z novinarji dejal Italijan.

Slovenci so prepričani, da bodo spet imeli veliko spodbudo občinstva. Spodnji “ring” naj bi bil razprodan, v dvorani spet pričakujejo vsaj 10.000 gledalcev.