Meta Hrovat se je kot edina Slovenka prebila v finale, ko se je po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal v Lienzu prebila z zaostankom 1,65 sekunde. Druga vožnja se prične ob 13. uri.

Prva vožnja slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Lienzu ni ponudila s kakšnim posebnim presenečenjem. Vodi Američanka Mikaela Shiffrin, ki si je pred drugouvrščeno Slovakinjo Petro Vlhovo za finalno vožnjo zagotovila 26 stotink sekunde zaloge. V finalu bo ena Slovenka. Meta Hrovat je z zaostankom 1,65 sekunde 17.

Tretja, Norvežanka Nina Haver-Loeseth, zaostaja že sedem desetink za vodilno.

Preostale Slovenke se niso prebile v ospredje

Nastop so opravile tudi Ana Bucik (+3,49), Maruša Ferk (+3,76) in najmlajša predstavnica slovenske ženske ekipe komaj 18-letna Neja Dvornik (+5,13), ki pa se niso prebile v prvo trideseterico in finale.

Slovenske barve v finalu tretjega slaloma sezone bo zastopala zgolj Hrovatova, ki je v soboto z 11. mestom na veleslalomu poskrbela za slovenski smučarski dosežek dneva.

Tekmovalka iz Podkorena bo v finalu lovila svoje prve slalomske točke v tej zimi. Na slalomih tako v Leviju kot tudi v Killingtonu je ostala brez njih.

Shiffrinova napada dvojček zmag

Na obeh slalomih je slavila Shiffrinova, ki si je priborila najboljše izhodišče za napad na najvišjo stopničko tudi na zadnjem slalomu v koledarskem letu 2019.

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark v Lienzu napada dvojček zmag. V soboto je bila najhitrejša tako v prvi kot tudi v drugi vožnji za prvo veleslalomsko zmago sezone ter 63. zmago v svetovnem pokalu.

Začetek druge vožnje bo ob 13. uri.