Šport

Sanje o olimpijadi v Mariboru končane

Uredništvo , 08.07.18 ob 11:59

Kot poročajo tuji mediji, mesto Graz ne bo kandidiralo za zimeske olimpijske igre leta 2026.

Pred dnevi smo poročali, da mesto Graz ostaja kandidat v igri za gostitelja zimskih olimpijskih iger 2026, a da bodo pred oddajo prijave izvedli referendum, saj se bojijo finančnega zalogaja, ki ga prinaša organizacija tako velikega športnega dogodka. A sanje o olimpijadi v Grazu in okoliških mestih so se predčasno končale, saj mesto Graz ni dobilo dovolj politične podpore.

Graz brez politične podpore umaknil olimpijsko kandidaturo

S težkim srcem je Avstrijski olimpijski komite opustil zamisel o kandidaturi za zimske olimpijske igre v Gradcu 2026,” so sporočili iz olimpijskega komiteja v Avstriji. Avstrijski olimpijski komite je opravil pogove z avstrijskim zveznim ministrom za šport in kanclerjem ter označil pogovore za zelo konstruktivne, a nato olimpijski komite ni dobil potrebne podpore regionalne vlade na Štajerskem, je za Reuters dejal generalni sekretar Peter Mennel.

Marca je graški župan dejal, da se bo, v kolikor bodo gostili olimpijske igre, povezal z okoliškimi mesti ter da bi rad, da se del tekmovanja izvede tudi v Mariboru, a kot kaže, nam olimpijske zvezde za leto 2026 niso naklonjene.

V igri za gostitelja iger tako ostaja še kanadski Calgary, švedski Stockholm, turški Erzurum, japonski Sapporo ter italijanska Cortina’d Ampezzo, Milano in Torino.