Primož Roglič je osvojil trietapno kolesarsko dirko Tour de l’Ain v Franciji.

V današnji etapi, ki se je začela v Saint-Vulbasu, končala pa po 144,5 kilometra z vzponom na Grand Colombier, je Roglič ob koncu brez posebnih težav za štiri sekunde ugnal Egana Bernala, ki je ob koncu v šotoru športno priznal poraz.

Naira Quintana je zaostal šest sekund, sledili pa so še Francoz Guillaume Martin, Avstralec Richie Porte ter Rogličeva sotekmovalca, Nizozemec Steven Kruijswijk in Novozelandec George Bennett.

Roglič pohvalil svojo ekipo

»Tudi danes je bilo težko. Ekipa Ineosa je poskrbela za res težko preizkušnjo z močnim ritmom na vseh vzponih. Toda naša ekipa je spet opravila odlično delo, tako da sem lahko uspešno končal,« je dejal Roglič, ki se je ozrl tudi že na dirko po Franciji.

»Moja glavna ambicija na Touru bo ta, da sem tam na najvišji možni ravni ter da skupaj z ekipo rastemo in opravljamo svoje delo, kar najbolje. To je glavni cilj.«

Roglič je v skupnem seštevku na Tour de l’Ainu sicer Bernala ugnal za 18, Quintano pa za 28 sekund. Le še četrtouvrščeni Kruijswijk je zaostal manj kot minuto.

STA