Nizozemski kolesar Bauke Mollema je zmagovalec zadnje velike dirke v sezoni v Evropi, dirke po Lombardiji. Drugo mesto je osvojil španski veteran Alejandro Valverde, tretji je bil zmagovalec letošnje dirke po Franciji, Kolumbijec Egan Bernal. Slovenski as Primož Roglič je bil sedmi.

Zadnji od petih takoimenovanih kolesarskih spomenikov v sezoni je nekoliko presenetljivo pripadel Mollemi, ki je vpisal največjo zmago v karieri. Med pomembnimi zmagami ima 32-letnik še prvo mesto na klasiki San Sebastian ter etapi dirke po Franciji.

Roglič poskusil s samostojnim lovom

Današnjo zmago na 243 kilometrov dolgi trasi med Bergamom in Comom si je prikolesaril z napadom 18 kilometrov pred ciljem. Valverde je zaostal 16 sekund, toliko kot Bernal in Danec Jakob Fuglsang na petem mestu.

Roglič je bil aktiven, slabih deset kilometrov pred koncem je poskusil s samostojnim lovom na Mollemo, a mu ni uspelo. V sprintu za peto mesto trojice je Zasavec potegnil krajšo in končal kot sedmi. Štiriintrideset sekund so zaostali Kanadčan Michael Woods, Avstralec Jack Haig in Roglič.