Dolge priprave, v katerih so varovanci Marka Šibile pilili formo in se pripravljali na novo sezono v Ligi NLB, so končane.

Foto: arhiv kluba

Rokometaše Rokometnega kluba Maribor Branik danes, ob 19. uri v 1. krogu Lige NLB čaka gostovanje pri novomeški Krki, ki se v zadnji sezoni ni uspela uvrstiti v ligo za prvaka, pred to sezono pa so kar pošteno spremenili ekipo.

Pripravljeno na prvi test v novi sezoni

Mariborčani so se na prvi test v novi sezoni skrbno pripravili, trener Marko Šibila pa pred tekmo razmišlja: »Na tekmo smo se pripravljali kot vedno. Gre za neko ustaljeno proceduro. Skušali smo pridobiti čim več informacij, saj je Krka precej spremenila svojo ekipo, to pa zahteva posebno pozornost. Igralce v glavnem poznamo, a si ne želimo, da bi nas nasprotnik na kakršenkoli način presenetil.«

Dobri v vseh segmentih igre

Mariborčani so v sezoni 2018/2019 dobili obe medsebojni tekmi v Ligi NLB, sicer pa so, pišejo na spletni strani kluba, od leta 2010 ob desetih obiskih dvorane Marof v Ligi NLB le enkrat izgubili. Šibila pravi, da bodo morali biti dobri v vseh segmentih igre. »Skušali se bomo prilagoditi na tak način, da bomo izpostavili naše prednosti in hkrati nevtralizirali nasprotnikove. Zavedamo se, da je Krka zelo dobra ekipa z veliko mladimi in igre željnimi igralci, ki so jim dodani tudi nekateri bolj izkušeni. Pričakujemo težko prvenstveno tekmo,” je dejal Šibila.

Prva domača tekma v 3. krogu

Mariborčani bodo tudi v 2. krogu igrali v gosteh v Ribnici. Prva domača tekma bo na sporedu v 3. krogu, ko v dvorano Tabor prihaja RK Gorenje Velenje. Pred omenjeno tekmo bodo na voljo tudi sezonske vstopnice za sezono 2019/2020.