Tenis je bil zajet v prvi paket sprostitev ukrepov zaradi epidemije, zato bo tudi med prvimi začel s tekmovanji. Prvo se bo tako izvedlo že 29. maja.

“Prioriteta bodo državna prvenstva, ligaška in mednarodna tekmovanja v Sloveniji, ki bodo potekala ob upoštevanju vseh ukrepov in priporočil pristojnih institucij. Za lažjo orientacijo in pripravo na tekmovanja je v planu, da se državna prvenstva igrajo v juniju ter prvi polovici julija. Koledar tekmovanj bo zveza na svoji spletni strani objavila v naslednjih dneh,” je danes sporočila TZS.

Prvi dvoboj bo 29. maja

Rekreativno igranje tenisa je v Sloveniji možno že od 20. aprila, z odlokom o sproščanju vrhunskega športa, ki ga je vlada sprejela 6. maja, pa je bil dovoljen trenažni proces za registrirane športnike, omogočeno pa je tudi organiziranje tekmovanj do nacionalne ravni. Izvedba slednjega je po trenutnih pogojih možna le brez prisotnosti gledalcev.

Veseli nas, da bomo konec meseca začeli s tekmovanji. Prvi dvoboji serije odprtih prvenstev Slovenije bodo že v petek, 29. maja, finala tridnevnih turnirjev pa bodo potekala 31. maja.”

“Veseli nas, da bomo konec meseca začeli s tekmovanji. Prvi dvoboji serije odprtih prvenstev Slovenije bodo že v petek, 29. maja, finala tridnevnih turnirjev pa bodo potekala 31. maja. Zaradi zagotavljanje varnosti in zdravje vseh tekmovalcev se bo igralo na različnih koncih Slovenije. Na primer fantje do 12 let bodo igrali v Ljubljani, dekleta do 12 let pa recimo v Murski Soboti. Tako bomo ravnali v vseh kategorijah,” je za STA povedal direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič.

Gledalcev ne bo, na koncu pozdrav z dotikom loparja

Tekmovanja bodo potekala pod strogim varnostnim nadzorom. Na dvobojih ne bo gledalcev, žoge bodo organizatorji menjali za vsak dvoboj, igralca se bosta na koncu pozdravila z dotikom loparja, sodniki pa bodo prisotni le na finalnih dvobojih v članski konkurenci. Igralci bodo na tekmovanje prišli tik pred dvobojem, po koncu bodo morali zapustiti prizorišče, hkrati pa morajo spoštovati medsebojno razdaljo, je dodal Krušič.

Navodila so jasna in vsak igralec jih bo prejel ob prijavi. Veseli pa me tudi, da so udeležbo že napovedali nekateri od najboljših slovenskih igralcev in igralk.”

“Navodila so jasna in vsak igralec jih bo prejel ob prijavi. Veseli pa me tudi, da so udeležbo že napovedali nekateri od najboljših slovenskih igralcev in igralk,” je še povedal Krušič.

Ob tem za zdaj ostaja neznano, kdaj bi se lahko začela mednarodna tekmovanja. Vsi turnirji pod okriljem Združenj poklicnih igralcev in igralk (ATP, WTA) ter Mednarodne teniške zveze (ITF) so prekinjeni do 13. julija, kako bo z nadaljevanjem sezone, pa naj bi pristojne mednarodne zveze sporočile 15. maja. Izvedbo mednarodnih tekmovanj pa morajo odobriti tudi oblasti posameznih držav.

STA