Vladni ukrepi se sproščajo tudi na področju športa. Predsednik vlade je sporočil, da bodo kmalu dovoljena tudi ekipna športna tekmovanja.

Predsednik nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović se je na sporočilo predsednika vlade Janeza Janše med sejo vlade na Brdu, v katerem je zapisal, da bodo “športna tekmovanja na državni ravni od 23. maja možna tudi v ekipnih športih”, odzval z besedami, da je to “veliko olajšanje za nogomet in šport nasploh”. Prve tekme NZS načrtuje junija.

Pogovarjali smo se že s klubi, njihova želja je bila, da bi imeli po dolgem premoru treninge pred prvimi tekmami vsaj štiri tedne. Tako da načrtujemo prve tekme v prvem ali drugem tednu junija, 5., 6. ali 10. v tistem mesecu,” je v pogovoru za STA povedal Mijatović.

Prvaka bomo dobili na igrišču

Za nogomet v Sloveniji ta odločitev pomeni ogromno v tekmovalnem pomenu, saj bomo na igrišču dobili prvaka in udeležence evropskih tekmovanj. Za NZS samo pa finančno to ne pomeni razbremenitve zaradi dodatnih varnostnih in zdravstvenih zahtev. Te pa so pomembne v tem času epidemije novega koronavirusa in jih bomo v polni meri upoštevali, saj smo med drugim številne predloge dali tudi sami,” je dodal Mijatović.

Po njegovem mnenju pa bo zelo pomembno, kako se bodo pri nas razmere urejale naprej, da bi bil tudi šport v polni meri deležen vladnih ukrepov za pomoč gospodarstvu. Prav tako pa bo pomembno mednarodno okolje, tudi delovanje trga prestopov, ter drugih dejavnikov, ki usmerjajo svetovni nogomet.