Na januarski lestvici se je uvrstil med šesterico najvišje uvrščenih borcev v kategoriji nad osemdeset kilogramov.

V Barada centru v Mariboru so danes predstavili uspeh Ivana Trajkovića, ki se zaradi uspeha v Moskvi odpravlja na Poletne olimpijske igre 2020 v Tokio.

Ivan Trajković je na finalnem turnirju velike nagrade v taekwondoju v Moskvi osvojil četrto mesto in si tako prislužil vstopnico za olimpijske igre v Tokiu. Kljub temu, da se mu je v Moskvi zmaga izmaknila le za eno točko, se je na januarski lestvici uvrstil med šesterico najvišje uvrščenih borcev v kategoriji nad osemdeset kilogramov, kar pomeni, da bo tekmoval na OI 2020.

V Moskvi ga je v dvoboju za bronasto medaljo premagal olimpijski prvak

Po dveh zmagah in porazu v polfinalu proti Južnokorejcu Kyu Don Inu se je Trajković za bronasto medaljo dvobojeval proti olimpijskemu prvaku Radiku Isajevu iz Azerbajdžana, proti kateremu je izgubil z 12:11. Azerbajdžanec je skozi dvoboj lovil Trajkovića in ga prehitel v zelo napeti končnici, v kateri je Trajković poskušal narediti preobrat, a mu je na koncu zmanjkalo časa.

V zadnji sekundi mu sodniki niso upoštevali ročnega udarca za izenačenje.

Isajev je pred koncem druge runde povedel za točko, a je v istem napadu Trajković izenačil rezultat na 2:2. V začetku zadnje minute tretje runde je Ivan povedel z 8:7, nato pa še z 10:7, a je dobre pol minute pred koncem bil rezultat 10:12 za Isajeva. Trajković je do konca dvoboja uspel priti do še ene točke, v zadnji sekundi pa mu sodniki niso upoštevali ročnega udarca za izenačenje. Azerbajdžanec je tako prejel bron, Trajković pa vstopnico za olimpijske igre.