Smučarsko sezono v okrnjeni izvedbi začenjajo tudi na Rogli. Preverite kje vse še lahko smučate.

FOTO: rogla.eu

Nekatera večja slovenska smučišča ta konec tedna že omogočajo smuko. Ta je sicer za zdaj precej okrnjena, saj so z umetnim zasneževanjem v zadnjih dneh uspeli pokriti le manjši del prog. Daleč največ snega je na Kaninu, ki pa je trenutno dostopen le z italijanske strani. Cene vozovnic so trenutno še bistveno nižje od rednih cen.

Kaninsko smučišče se tako ponaša s trimetrsko snežno odejo

Novo zimsko sezono so želeli odpreti že v petek, a potem zaradi tehničnih težav ni delovalo. Danes in v nedeljo bo smučišče obratovalo, a bo dostop na slovensko stran smučišča možen le prek italijanske strani oz. povezave Kanin-Sella Nevea. Cena vozovnic za odrasle bo 20 evrov, za otroke pa štiri evre. Od 8. do 13. decembra bo smučišče zaradi tehničnega pregleda zaprto, 14. decembra pa bo po napovedih steklo dnevno obratovanje.

Na Krvavcu jim je uspelo v celoti zasnežiti progo 17, progo 1 pa so pripravili do te mere, da je primerna za sestop. V petek so tako zagnali štirisedežnico Tiha dolina in dvosedežnico Njivice, za vikend pa so cene vozovnic znižali za polovico.

Tudi na smučišču Kope sezono začenjajo okrnjeno, z dnevno smuko na progah Pungart in Sedlo, kot dobrodošlico smučarjem pa nočno smučanje na teh progah nudijo brezplačno za vse obiskovalce.

V Kranjski Gori bo po napovedih ta konec tedna obratovala vsaj vlečnica Mojca 1, smuka pa bo brezplačna.

Od danes bo začelo obratovati tudi smučišče na Golteh. Do 13. decembra bodo veljale nižje cene smučarskih kart, pri čemer bo cena dnevne odrasle karte znašala 15, otroške pa 10 evrov.

Smučarsko sezono v okrnjeni izvedbi začenjajo tudi na Rogli

Za zdaj bodo odprli proge Planja, Košuta in Uniorček z mavričnim trakom, ki pa še ne bodo zasnežene v polni širini. Smučanje bo mogoče med 9. in 16. uro, cena dnevne smučarske vozovnice za odrasle bo 19 evrov, za otroke pa 10 evrov.

Na Mariborskem Pohorju bodo za uvod v sezono danes odprli otroški poligon Bellevue z vlečnim trakom Bejbika, ki bo najmlajšim na razpolago še v nedeljo, oba dneva brezplačno. V ponedeljek ga bodo znova začasno zaprli zaradi zasneževanja in priprave smučarskih prog na otvoritev nove zimske sezone. Ta se bo na polno začela naslednji konec tedna, ko bodo ob odprtju smučarjem ponudili promocijske cene vozovnic.

Na Cerknem pa naj bi bile proge za prvo smuko nared 13. decembra. Takrat bodo, če bodo vremenske razmere to dopuščale, odprli štiri od sedmih prog. Tudi na Voglu ta konec tedna še ne bo smučarskih užitkov, saj je naravnega snega še premalo. Trudijo se sicer z izdelavo kompaktnega snega, da bi lahko čim prej odprli vsaj tisti del smučišča, za katerega imajo možnost umetnega zasneževanja.

Na vseh smučiščih, ki bodo ta konec tedna odprta, obljubljajo tudi spremljevalni zabavni program.

STA