V Beleku se je prijateljska tekma proti vodilni ekipi druge lige Bosne in Hercegovine končala po prvem polčasu.

Nogometaši Maribora so v turškem Beleku igrali prijateljsko tekmo z Banja Luko, vodilno ekipo druge lige Bosne in Hercegovine. Šlo je za dodatno tekmo v prvotno predvidenem programu. Za več minut igralcem , ki so dobili manj priložnosti proti spartaku, a tudi za dragocene, koristne izkušnje najmlajših udeležencev priprav.

Že v 13. minuti je Uskoković zatresel mrežo nasprotnikom, ko jo je po podaji Vršiča z glavo preusmeril proti golu. Štiri minute kasneje je Mešanović, a levo stran s pravočasno podajo za Kolmaniča, ki se je s preigravanjem otresel spremstva, podal Mešanovića, potem pa zaključek v njegovem slogu. Neubranljivo, z 20m.

Po koncu prvega polčasa tekmeci niso želeli nadaljevati

Žoga tretjič v mreži Borca po pritisku na obrambno vrsto: Vrhovec s požrtvovalnostjo do asistence, preprečil je izbijanje s posredovanjem in poskrbel za podajo do Tavaresa. Kapetan pa neverjeten zaključek, mimo vratarja in 3:0. Med nizanjem akcij pa nato še četrti gol, Vršič z novo asistenco, po predložku v kazenski prostor Tavares natančno z glavo.

Po četrtem golu je bilo konec tudi prvega polčasa, s tem pa tudi tekme. Tekmeci po visokem zaostanku niso želeli nadaljevati z igro.