Odbojkarice Nove KBM Branika so v finalni seriji državnega prvenstva proti GEN-I Volleyju povedle z 1:0.

Odbojkarice Nove KBM Branika so v finalni seriji državnega prvenstva proti GEN-I Volleyju povedle z 1:0. Prvo tekmo v Novi Gorici so dobile po pravi drami, zmagale so s 3:2 (23, -15, 10, -23, 18). Ekipi igrata na tri dobljene tekme.

GEN-I Volley : Nova KBM Branik 2:3

(23:25, 25:15, 10:25, 25:23, 18:20)

Nova Gorica – Športna dvorana OŠ M.Štrukelj, gledalcev 500. Sodnika: Tomaž Melavc, Mihajlo Mihajlovič

GEN-I Volley: Kovačič 10, T. Blažič (L), Ferlinc,  Zbičajnik 3, Perić, Zaplotnik, Lucas, Velikonja Grbac 9, Kolbl, P. Blažič, Lipicer Samec (C) 20, Zampedri (L), Grudina 12, Ščuka 16. Trener: Vasja Lipicer Samec

Nova KBM Branik: Mlakar 32, Dobaj (L), Bračko 12, Bezsonova 21, Najdič 1, Kočar (C), Kramberger, Sobočan, Pintar 12, Blagne (L), Lorber Fijok.  Trener: Bruno Najdič

Dinamična igra z veliko preobrati

Prva tekma je postregla z zanimivo, na trenutke kakovostno odbojko in veliko preobrati. Zmagovalca so odločale malenkosti, več sreče in zbranosti pa so imele na koncu varovanke Bruna Najdiča, ki lovijo 16. in tretji zaporedni naslov. Svojo priložnost so imele tudi gostiteljice, ki so v petem nizu že zanesljivo vodile, a prednost zapravile in niso izkoristile niti svoje zaključne žoge v končnici.

Najučinkovitejša igralka je bila z 31 točkami Iza Mlakar, ki je tudi dosegla zadnjo točko na tekmi. “Bila je težka tekma, ampak pomembna prva zmaga. Serije se je komaj začela in zato moramo nadaljevati z dobrim delom ter se pripraviti na torkovo tekmo v Mariboru,” je dejala Mlakarjeva.

Druga tekma bo v torek v Mariboru.