V Dvorani Tabor so odbojkari Maribora v 5. krogu srednjeevropske lige premagali Mladost Kaštelo.

Odbojkarji Maribora so v 5. krogu srednjeevropske lige s 3:2 (24, -23, 26, -21, 11) premagali Mladost Kaštelo.

* Dvorana Tabor, sodnika: Juraček (Slovaška), Petsche (Avstrija).
* Maribor: Šijanec, Hafner, Herman, Mulec 9, Detela 4, Koblar, Možič 25, Košenina, Donik 21, Bračko, Uremovič 8, Kovačič, Planinšič 2, Bogožalec 7.
* Mladost Kaštela: Perić 11, Solbrig 12, Giljanović 2, Matoković 22, Ivić, Medan 2, Šuker 11, Zeljković 20, Cikojević, Šučur, Pervan.

Odbojkarji Maribora so v tretjem poskusu prišli do prve zmage v srednjeevropski ligi.

Potem ko so izgubili obračuna s slovenskima tekmecema, ACH Volleyjem in Calcitom Volleyjem, so tokrat po ogorčenem dvoboju ugnali Mladost Kaštelo, ki je pred gostovanjem v Mariboru prav tako izgubila proti najboljšima slovenskima kluboma, edino zmago pa zabeležila v hrvaškem derbiju proti zagrebški Mladosti.

Dvoboj je bil od samega začetka izenačen. V prvem nizu so imeli ves čas minimalno prednost domači odbojkarji, ki so na koncu izkoristili drugo zaključno žogo. Mariborčani so dobro začeli tudi drugi niz, na krilih razpoloženega Roka Možiča so vodili še z 12:9, toda nato so gostom dovolili štiri zaporedne točke. As Uroša Planinšiča in točka Žige Donika sta jih sicer še vrnila v vodstvo, toda v končnici sta bila usodna napaka Jerneja Detele za 21:22 in blok Daltona Solbriga, s katerim je izid v nizih izenačil.

Pravi podvig je Mariborčanom uspel v tretjem nizu.

Sredi niza so zaostajali že s 13:18, nato pa je domači trener Sebastijan Škorc z menjavami zaustavil nalet gostov. Iz igre igre je potegnil Možiča, brez njega se je ekipa približala na dve točki zaostanka (18:20), ga nato v končnici vrnil na igrišče, za kar se mu je najbolj nadarjeni slovenski odbojkar oddolžil. V končnici, v kateri so Štajerci ubranili dve zaključni žogi, je prevzel odgovornost, odličnega pomočnika pa je imel v Janu Mulecu, ki je prvič blokiral goste za izid 26:25, nato pa je z blokom tudi postavil končni izid niza.

Hrvati so do vodstva s petimi točkami razlike (11:16) prišli tudi v četrtem nizu, čeprav so domači že znižali zaostanek na -2, pa v njem do preobrata ni prišlo. O zmagovalcu je odločal “tie break”, ki je bil podobno izenačen kot prejšnji nizi. Še pri izidu 12:11 je bilo še vse odprto, nato pa je Možič poskrbel za dve točki, piko na i pa postavil Donik, še en razpoložen igralec v mariborski vrsti.

Možić je na koncu dosegel 25 točk, Donik 21, Mulec se je izkazal še šestimi blok točkami.

STA