Šport

NZS določil sodniško elito za večni derbi

Uredništvo , 11.03.19 ob 14:06

Mariborski nogometaši se na sobotno tekmo v Stožicah odpravljajo z veliko točkovno razliko, ki znaša 10 točk.

Večni derbi med nogometnima kluboma Maribor in Olimpija je vse bližje, saj se bosta to soboto, ob 20.30 v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije pomerila v Stožicah.

Znana tudi imena preostalih sodnikov

In četudi so pri mnogih še kako žive sporne sodniške odločitve, je Nogometna zveza Slovenija za omenjeno srečanje že delegirala sodnike. Določila je, da bo glavni delilec pravice Damir Skomina, ki je, spomnimo, nedolgo nazaj dvignil precej prahu tudi na tekmi med PSG-jem in Manchester Unitedom. V nedeljo je bil glavni sodnik na tekmi Domžale – Aluminij. Skomini bosta ob robu igrišča pomagala Robert Vukan (1. pomočnik) in Matej Žunič (2. pomočnik), medtem ko bosta  četrti oziroma peti sodnik Nejc Kajtazović in Matej Jug . Šesti sodnik bo Dragoslav Perić.

Kluboma bo letos sodil prvič

Slovenski nogometni sodnik pod okriljem UEFE, ki bo prvič letos sodnik na večnem derbiju, je sodil tudi maja lani. Takrat je na spektakularni tekmi v Ljudskem vrtu Olimpija pod vodstvom Igorja Bišćana zmagala z rezultatom s 3:2 in si praktično zagotovila naslov prvaka.

Mariborčanom boljša popotnica iz zadnje tekme

Mariborski nogometaši pa se kljub veliki razliki pred Olimpijo, ki znaša velikih 10 točk, na sobotni derbi v prestolnici odpravljajo tudi z boljšim izhodiščem iz zadnje tekme. Doma so namreč uspeli ugnati Gorico z rezultatom 2:1, prav toliko pa je znašal tudi končni izid zadnje tekme Ljubljančanov, ki so sicer izgubili proti ekipi Triglava.