Nogometaši Nogometnega kluba Maribor so na evropskih tleh na najlepši možni način odprli sezono. Z visoko zmago s 3:0 proti islandskemu Valurju so z eno nogo namreč že v drugem krogu kvalifikacij za nastop v skupinskem delu lige prvakov.

Z letališča pohitel v porodnišnico

A dvojni razlog za zadovoljstvo je imel Dino Hotić, ki je prav na dan tekme postal očka, nato pa še dal gol. Da je postal oče, je namreč daleč od doma izvedel šele nekaj ur pred tekmo. Uspel se je zbrati in srečanje odigral z dodatnim motivom. Po vrnitvi z Islandije pa je takoj z letališča pohitel v porodnišnico, na prvo družinsko srečanje.

Porod je minil brez zapletov

»Nepopisni občutki, z veliko čustev. Komaj sem čakal, da pridem. Porod se je zgodil prav ob tako dolgem gostovanju, škoda, da nisem mogel biti zraven, a sem ponosen na punco. Vse je prestala brez zapletov, potrdila, da je z otrokom vse v redu.Zbral sem se, odigral tekmo ter prišel k njima pozneje. Da mi je Lamin skoraj že rekel, kje si bil,« je v dobrem razpoloženju opisal prvo očetovsko izkušnjo.

Komaj čakajo začetek novega prvenstva

Na spletni strani kluba so še zapisali, da se pozitivna energija z vseh strani prenaša na igrišče. Po odličnem uvodu v evropsko sezono danes začenjajo lov na naslov prvaka. »Ko si enkrat prvak, so ti občutki tako prijetni, da jih želiš spet ponoviti. Naredili bomo vse, da bomo ubranili naslov in komaj čakamo začetek novega prvenstva,« je poudaril Hotić.

Zahtevno tekmo želijo zmagati

»Dobra ekipa, ki se zna postaviti na igrišču. Moramo biti 100-odstotni pri naši izvedbi, recept bo tekma proti Valurju. Strokovni štab nas je že pripravil na naslednjega nasprotnika, ki je nekoliko spremenil ekipo. Začetek prvenstva vedno prinaša veliko energijo, zato lahko pričakujemo zahtevno tekmo, ki pa jo želimo zmagati,« je dejal novopečeni očka, ki je lani imel zelo učinkovit jesenski del in upa, da je gol iz Reykjavika lahko napovednik podobne zgodbe v 2019.

Dobro sodelovanje na igrišču

Hotić dodaja, da imajo odlično ekipo, v kateri vsak lahko prispeva svoj delež. »Zato je najbolj pomembno, le da ekipa zmaguje in v Evropi napreduje. Izjemno smo oddelali tekmo na Islandiji. Pokazali smo, kako dobro lahko sodelujemo na igrišču, med seboj se tudi izven igrišča odlično razumemo verjamem, da nas vse skupaj čaka lepa sezona,« je sklenil Hotić.