Dres mariborske ekipe bo v novi sezoni oblekel 25-letni Ukrajinec Yevhenii Kisiliuk (197 cm), ki bo igral na mestu sprejemalca. Jenia, kot ga kličejo prijatelji je reprezentant Ukrajine, ki je pred dvema letoma že igral v mariborski dvorani Tabor, saj je njegova reprezentanca v Zlati Euro ligi igrala tudi proti Sloveniji.

Kisiliuk prihaja iz kluba Barkom Kazhany Lviv /Lvov, ki je v minuli sezoni osvojil 1. mesto in tako naslov ukrajinskega  prvaka. Jenia je bil tudi kapetan ekipe. Mesto Lviv oziroma Lvov, od koder Jenia prihaja, je pomembno mesto v zahodni Ukrajini in administrativno središče Lvovske oblasti.

Yevhenii Kisiliuk (25) novi sprejemalec OK Merkur Maribor je povedal, da je zadnja 4 leta igral v Lvovu ter da se rad sprošča. “Poleg odbojke imam rad tudi košarko, pogledam tekme NBA in NFL. V prostem času zelo rad igram računalniške igrice. Z reprezentanco Ukrajine sem pred dvema letoma že obiskal Maribor in Dvorano Tabor, saj smo igrali Zlato Euro ligo. Zelo se veselim ponovnega prihoda v Maribor, da bom zaigral za ekipo Merkur Maribor.” je še pojasnil.

Po besedah trenerja Sebastijana Škorca bodo letošnjo sezono tako močnejši še za enega sprejemalca. Gre za kapetana ukrajinskega prvaka in reprezentanta Ukrajine. “Jevhenii je kvaliteten igralcec, od katerega pričakujemo dobre igre in da se bo dobro vklopil v našo ekipo. V klubu se zavedamo, da bo sezona dolga in naporna, saj bomo nastopali v državnem prvenstvu, pokalnem tekmovanju in MEVZI. Od vseh tekmovanj pričakujemo veliko in zato smo zgradili ekipo, ki bo imela kvaliteto in širino.” je še povedal.

Matjaž Strdin, izvršni direktor OK Merkur Maribor: prihajajočo sezono napoveduje kot dolgo in naporno. Zato so v klubu iskali še enega sprejemalca, ki bo dvignil nivo naše igre in istočasno razbremenil ostale igralce na tej poziciji. “Dogovorili smo se z ukrajinskim igralcem Jevheniijem Kisiliukom, ki prvič odhaja v tujino in je željan dokazovanja in trdega dela. Prav zato se je odločil, da je naš klub zanj dobra izbira. Veselimo se že njegovih iger v našem dresu.” je še pojasnil.