Rokometni klub Maribor Branik je dobil novega trenerja Sinišo Markota, ki je nazadnje treniral avstrijski Ferlach oziroma Borovlje. Markota je sicer stari znanec slovenskih rokometnih igrišč.

FOTO: Rokometni klub Maribor Branik

Vodstvo rokometnega kluba Maribor Branik bo v prihodnji sezoni s klopi vodil hrvaški strokovnjak Siniša Markota, so sporočili iz kluba. Enainpetdesetletni Markota je nazadnje treniral avstrijski Ferlach oziroma Borovlje, gre pa za starega znanca slovenskih rokometnih igrišč.

Leta 2016 je namreč prišel v Slovenijo in vodil Urbanscape Loko ter jo popeljal do petega mesta v sezoni 2016/17, nato pa se je usedel na klop Ribnice.

Za prihod v Maribor sem se odločil, ker gre za zdravo okolje. Z Brankom Bedekovičem sem se veliko pogovarjal o ekipi, ki bo mlada, a sem prepričan, da lahko zelo napreduje. ”

Tam je v svoji prvi sezoni osvojil drugo mesto, potem pa se preselil v Avstrijo, kjer si je po navedbah mariborskega kluba prislužil naziv trenerja leta.

Novi trener RK Maribor Branik je ob tem za spletno stran kluba dejal: “Za prihod v Maribor sem se odločil, ker gre za zdravo okolje. Z Brankom Bedekovičem sem se veliko pogovarjal o ekipi, ki bo mlada, a sem prepričan, da lahko zelo napreduje. Kar se tiče igre,  je pri meni najpomembnejša obramba. Igrali bomo agresivno obrambo in pretili iz hitrih protinapadov in polprotinapadov. Od mladih igralcev vedno zahtevam, da igrajo hitro. Moj cilj za naslednjo sezono je, da bomo na vsaki tekmi v igri za zmago in da bom iz vseh igralcev izvlekel maksimum. Če mi bo to uspelo, bomo vsi zadovoljni.”

V letošnji prekinjeni sezoni zaradi novega koronavirusa je Maribor zasedel predzadnje, 11. mesto, a po odločitvi vodstva tekmovanja ne bo izpadel rang nižje, saj bo v prihodnji sezoni med elito igralo 14 klubov.

STA