Šport

Novi kapetan, na zelenici pa najverjetneje preverjena zasedba

Gabrijel Toplak, 20.03.19 ob 11:47

Slovenska nogometna izbrana vrsta pod vodstvom Matjaža je že prispela v Hajfo, bo jutri zvečer pričela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020 proti Izraelu.

Nogometna reprezentanca, ki je po triurnem čarterskem poletu iz Ljubljane do Tel Aviva in dodatni dveurni vožnji z avtobusom že prispela v Hajfo, bo jutri zvečer odprla kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020 proti Izraelu.

Prilagajanje razmeram na Bližnjem vzhodu

Povratnik na selektorski položaj Matjaž Kek bo z izbrano vrsto lovil prvo uvrstitev na veliko tekmovanje po desetih sušnih letih. V Hajfi bodo igralci trikrat prenočili in se pred jutrišnjim odprtjem kvalifikacij prilagodili razmeram na Bližnjem vzhodu, kjer v sončnem vremenu vlada spomladanska idila.

Selektor nima časa za eksperimentiranje

Slovenija bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo med drugim popravljala vtis po ponesrečeni predstavi v ligi narodov, kjer je lani brez zmage nazadovala v najnižji razred. Selektor je še pred odhodom proti Izraelu opravil edini resnejši trening na Brdu pri Kranju in za zaprtimi vrati preizkušal taktične zamisli. Kot pravi, nima časa za eksperimentiranje, zato bo na igrišče najverjetneje poslal preverjeno zasedbo. Igralcem naj bi zaradi avtomatizma namenil tudi enake položaje, kot jih imajo v klubih.

Kandidati za kapetanski trak vsi selektorjevi izbranci

Javnost pa že z nestrpnostjo pričakuje izbor kapetana, čemur selektor ne posveča pretirane pozornosti. Najmanj bi sicer tvegal, če bi kapetanski trak še naprej nosil Bojan Jokić, a se očitno obetajo spremembe, zato bi si ga lahko nadel Josip Iličić, ki je na vrhuncu kariere postal naravni vodja ekipe. A Kek poudarja, da so med kandidati za kapetana vsi njegovi igralci, vključno s povratnikom Janom Oblakom.

Spremlja jih tudi številna delegacija

Z izbrano vrsto je v Izrael prispelo vodstvo nogometne zveze s predsednikom Radenkom Mijatovićem, generalnim sekretarjem Martinom Koželjem in skupino podpredsednikov na čelu. Povabljeni so bili še številni predstavniki sponzorjev, zaradi povečanega zanimanja javnosti ob vrnitvi Matjaža Keka pa reprezentanco spremlja ducat akreditiranih poročevalcev iz sedmih medijskih hiš.

Po letališki stezi v svojem avtobusu

Poostren je velja tudi režim nacionalne selekcije na gostovanjih, saj so igralci in strokovno vodstvo čim bolj odmaknjeni od spremljevalnega osebja. Že po letališki stezi so se igralci zapeljali v svojem avtobusu, na krovu letala pa jih je v sprednjem delu od drugih potnikov ločeval prehod z odgrnjeno zaveso.