Slovenska vrsta je po pričakovanju osvojila tri točke proti zadnjeuvrščenim Maltežanom. Slovenci so v prvem polčasu dolgo časa trli odpor gostov, povedli pa v sodniškem dodatku prvega dela. V drugem polčasu so zmago le še potrdili, saj se je med strelce še zadnjič v karieri vpisal Milivoje Novaković. Pred 80. nastopom za izbrano vrsto mu je predsednik NZS Radenko Mijatović poklonil uokvirjen dres s podpisi.

Zdel svoj 32. gol za slovensko reprezentanco

V 64. minuti pa je priložnost dobil tudi Novaković. Slovenci so imeli novo priložnost v 68. minuti, ko je z roba kazenskega prostora poskusil Verbič, od enega gostujočih nogometašev se je žoga odbila v kot. Po tem je do strela z glavo prišel Krhin, a bil premalo natančen. Minuto pozneje je prišel sam pred vrata gostov še Nik Omladič, tudi on pa je malce z desne strani žogo poslal le v zunanji del mreže.

V 74. minuti je do prvega strela prišel tudi Novaković, a je Hogg dobro posredoval po strelu iz bližine. Deset minut zatem pa se je Novaković ob slovesu z igrišč le vpisal med strelce, iz bližine je dosegel svoj 32. gol za izbrano vrsto, od njega je v tem pogledu boljši le Zlatko Zahović (35). Zadnjo priložnost na tekmi je že v sodniškem dodatku imel Iličić, čigar strel z 20 metrov je Hogg z nekaj težavami obranil.

STA