V Ljudski vrt se je vrnil še en znan obraz.

Vijoličasti dres bo znova oblekel Jan Mlakar. 21-letni napadalec se bo vrnil v svoj drugi dom, so danes uradno potrdili v NK Maribor.

V sodelovanju z Brightonom smo našli skupno rešitev. Povlekli smo pomembno potezo za klub in se okrepili pred začetkom sezone ter evropskimi kvalifikacijami z znanim obrazom. Prav tako pa tudi za slovenski nogomet, saj je Jan kapetan mlade reprezentance Slovenije, ki bo prihodnjo pomlad gostiteljica evropskega prvenstva. Cilji v Mariboru so vedno najvišji in z Janom imamo pomembnega aduta več, da jih uresničimo. Dobrodošlo je tudi spoznanje, da zelo dobro pozna okolje, tako da bo v njegovem primeru čas prilagajanja krajši,” je novo kadrovsko potezo za nkmaribor.com komentiral športni direktor Oliver Bogatinov.

“Tukaj sem, da pomagam uresničiti cilje”

“Nisem okleval, ko se je pojavila možnost za prihod oz. v mojem primeru za vrnitev v Ljudski vrt. Občutki so fenomenalni, počutim se, kot bi se vrnil spet domov in komaj čakam, da skupaj začnemo novo zgodbo. Ekipa je vmes doživela nekaj sprememb, ima še bolj kakovostne igralce. Vem, kakšni so cilji Maribora in tukaj sem, da pomagam k uresničitvi,” pravi Jan Mlakar, ki prihaja v dobrem stanju telesne pripravljenosti.

Mlakar je v Maribor prišel januarja 2018 iz Fiorentine in z dobrimi igrami prispeval pomemben delež. Tukaj je osvojil prvo trofejo v karieri, naslov prvaka 2019. Ustavil se je pri razmerju tekem in golov 44/17, z velikim motivom nadaljuje našo zgodbo. Po dveh posojah na Otoku (QPR, Wigan) je sklenjen dogovor, da bo Mlakar v statusu posojenega nogometaša iz Brightona do konca sezone 2020/21