Šport

Nogometaši Maribora drevi nad Liverpool, pripravljeni so na borbo

Uredništvo , 17.10.17 ob 10:08

Nogometaše Maribora drevi ob 20.45 v Ljudskem vrtu bržkone čaka vrhunec letošnje evropske sezone.

Nogometaše Maribora drevi ob 20.45 v Ljudskem vrtu bržkone čaka vrhunec letošnje evropske sezone. Na drugo domačo tekmo in tretjo v tem jesenskem delu prihaja angleški Liverpool. Mariborčani se v tekmo ne podajajo z belo zastavo, po besedah trenerja Darka Milaniča, želi njegova ekipa izkoristiti vsako ponujeno priložnost.

Pogumna igra, a ne nujno napadalna od prve minute

Mariborski nogometaši so prvo tekmo doma igrali proti Spartaku in iztržili remi 1:1. V nadaljevanju so naleteli na Sevillo v gosteh in izgubili z 0:3. Brez zmage v skupini E je tudi Liverpool, ki ima na svojem računu dva remija in s tem zgolj dve točki, tako da bo na razprodani tekmi proti Mariboru prav gotovo iskal popolni izkupiček. Angleške ofenzive se zavedajo tudi vijoličasti, zato bodo svoje priložnosti iskali s pogumno igro, a ne nujno napadalno od prve minute naprej.

Milanič zagotavlja, da je ekipa dobro pripravljena in da bo skušala graditi na pozitivnih občutkih s prve tekme proti Spartaku, kjer je predvsem z dobrim drugim polčasom prišla do remija. Po njegovem mnenju bo moštvo tokrat moralo igrati pogumno, a hkrati preudarno. Nikakor ne bo smelo napasti od prve minute naprej, sploh pa ne siliti na polovico Angležev.

Tekmo bo sodil madžarski sodnik

Nekaj preglavic s poškodbami Milanič ima, manjkala bosta Denis Šme in Luka Zahović, medtem ko je Marko Šuler že okreval in je pripravljen na tekmo. Pri Liverpoolu ne bo poškodovanih Sadia Maneja in Adama Lallane, nobena od ekip nima težav s kartoni. Tekmo bodo sodili madžarski sodniki Viktor Kassai, György Ring in Vencel Toth.

Na tekmo prihaja približno 1000 Liverpoolovih navijačev, več sto jih bo tudi v središču mesta, kjer bo na trgu Leona Štuklja organiziran ogled na velikem platnu. Policija zato opozarja na posebne ukrepe, ki jih izvaja v premeru tekem na najvišji ravni, prisoten bo video nadzor v zraku in na tleh. Ulice okrog stadiona bodo zaprte za promet.

V spodnji fotozgodbi si lahko pogledate včerajšnji večerni trening Liverpola na zelenici ljudskega vrta.

STA